Hur du ändrar ett Back Brakeline på en Ford F150

De brakelines är en av de viktigaste komponenterna i bromssystemet på en Ford F-150. Normalt slitage kan orsaka brakelines att försämras med tiden - rost är det vanligaste sättet att de bryts ned. En felaktig brakeline kan allvarligt äventyra din lastbilens bromssystem, sätta dig i fara vid körning. Du kan spara tid och pengar genom att byta ut dina brakelines i ditt eget garage, se till att din lastbil bromssystem förblir frisk. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckel
Pan
Tube-bockning maskin
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera de två brakelines på baksidan av din F-150. Leta efter två viktiga platser där du kan precisera skada, t.ex. rost eller punktering, till brakelines: den punkt där hjulet cylindern och bromsmekanismen möts, och längs den bakre ramen av lastbilen, där brakelines löper från höger hjulcylinder till vänster hjulcylinder.
2

Höj den bakre delen av F-150 med en domkraft. Placera domkraften under differential och sänka trucken på läktaren för att få stöd. Använd en hylsnyckel för att ta bort skruvarna som håller brakeline som du tar bort till ramen på lastbilen. Dessa skruvar är på axeln, längre in varifrån brakeline ansluter till bromsmekanismen Addera 3

Placera en kastrull direkt under bultarna och dra brakeline bort från axeln,. Läckande broms vätska kommer att falla in i pannan. När du har tagit bort de axliga brakeline bultarna, flytta tillbaka mot hjulcylinder, där du kommer att se fler bultarna som håller brakeline. Ta bort dessa bultar och du kommer att kunna dra brakeline bort från fordonets ram.
4

Använd ett rör-bockning maskin för att bilda en ny brakeline, med den gamla brakeline som en modell för bildar den nya. Fäst nya brakeline till ramen av bilen med hjälp av en hylsnyckel för att säkra axelskruvarna, sedan tillbaka hjulcylindern bultar.
5

Höj den bakre delen av F-150 med domkraften. Avlägsna domkraften och sänka lastbil till marken. Lufta bromssystemet för att säkerställa att systemet fungerar korrekt och att det inte finns någon luft närvarande i bromssystemet. Lägg bromsvätska som behövs innan du kör din lastbil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143837.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.