Specifikationer för DOT Trucks

Det amerikanska Department of Transportation, via Federal Motor Carrier Safety Administration, reglerar de kommersiella lastbilstransporter i USA, samtidigt som enskilda stater och jurisdiktioner att ställa lastbil regler på de flesta statliga vägar. Alla stora lastbilar som färdas på det nationella nätverket, som inkluderar Interstate-systemet och hundratals andra amerikanska motorvägar, måste följa de vissa specifikationer som fastställts av USDOT. Vikt

flesta nyttofordon på det nationella nätverket måste följa en totalvikt eller GSV, begränsning av 80.000 pund. Dessutom kan vikten stöds av någon enskild axel inte överstiga 20.000 £. Och vikten stöds av tandemaxlar kan inte överskrida 34.000 £. Lastbilar måste också hålla sig till bron Bruttovikt Formula, som tar hänsyn till axeln antal och mellanrum, garanterar en viktfördelning som sätter mindre stress på vägar och broar.
Längd
< p> För det mesta, kan varje stat fastställa sina egna längd gränser för CMVs reser inom den staten. Dock begränsar federal lag varje stat från att alltför lite av en maximal längd gräns för kommersiella fordon, i vissa konfigurationer. Den FMCSA barer stater från att införa "en begränsning av längden på mindre än 48 meter på en semitrailer arbetar i en lastbil traktor-semitrailer kombination" eller "mindre än 28 meter på varje påhängsvagn eller släpvagn som verkar i en lastbil traktor-semitrailer och släp." Addera ditt Bredd

Bredden gränsen för alla nyttofordon som på det nationella nätet, med undantag av Hawaii, är 102 inches. Som av 2010, behåller Hawaii sin gamla 108-tums bredd gräns för CMVs på nationellt nätverk vägar inom staten.
Hävdvunna Längder

FMCSA tillåter fortfarande överdimensionerade semitrailers och släpvagnar i "faktiskt och lagligt" bruk den 1 december 1982, inom vissa begränsningar, att verka på det nationella nätverket. Den högsta tillåtna längden på dessa hävdvunna trailers varierar från 48 meter till 59,5 meter, beroende på den speciella tillstånd.
Längre fordonskombinationer

En lastbil traktor med antingen två eller tre trailers /semitrailers som överstiger 80.000 pund. viktgränsen skattesatser som en längre kombination fordon, eller lätta nyttofordon. År 1991 var statens vikt och längd gräns för dessa överdimensionerade lastbilar frysas. I själva verket, att lastfordonets vikt /storlek begränsningar i de 26 delstater tillåts lätta nyttofordon har kvar samma, medan lätta nyttofordon fortfarande förbjudna i stater som inte tillåter deras användning före 1991. Colorado tillåter de längsta lätta nyttofordon, på upp till 115,5 meter, och Montana gör den tyngsta, vid maximalt £ 137.800.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143835.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.