Hur hitta det Transmission är originalet på en 1966 Chevy K10

Den 1966 Chevy K-10 truck är en fyra-hjulsdrivna modellen identifieras av "K" i namnskylten. En Chevy C-10 är en två-hjulsdrivna modellen. Det finns två sätt att identifiera vilken typ av sändning som ursprungligen installerades i lastbilen. Ett är genom visuell inspektion och letar efter nyckeltal såsom svalare stål kraftledningar. Detta tyder på en automatisk växellåda var originalutrustning. Den andra är den vanliga produktionen alternativet skylt som är fastnitad under huven, på brandväggen. Denna platta identifierar sändningen alternativet som kom med lastbilen. Instruktioner
1

Höja huven på lastbilen. Inspektera den högra sidan av kylaren och notera om två stål ledningar är anslutna till sidan av tanken. Om det finns, dessa är svalare linjer och kommer från den automatiska växellådan. Chevrolet tillverkade två modeller av automatväxellådor 1966: den "350" och "400." Den "400" är den tunga modellen.
2

Inspektera pedalen arrangemanget i förarens brädan. Om överföringen ändrades från standard till automatiskt, är de ursprungliga svänger och manöverlänkage för manuell växellåda sannolikt kvar på plats. Kopplingspedalen kan avlägsnas, men den omfattande koppling, skiftande svänger och stålstänger är svåra att ta bort. Inspektera på förarsidan av ramen. En rund, liten, stålkula kommer att nitas fast för kopplingen pivot. Det är också svårt att ta bort och anger en standard växellåda ursprungligen installerades.
3

Kontrollera produktionen alternativ kodplatta. Denna platta är belägen under huven, och nitade till brandväggen. Den innehåller produktions koder för sändningarna. Dessa koder är: "M20", "M21" och "M22", och är fyra-växlad standard transmissioner med skillnaderna regelbundna plikt, tätstegade och tunga versioner duty. Automatisk växellåda koder är "M38" och "M40", vara lätta och tunga resp.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143785.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.