Hur Växla Straight Ten Transmission

Många semi lastbilar har sändningar med flera fler växlar än en vanlig fem-eller sexväxlad bil växellåda. Detta är på grund av de extrema belastningar lastbilarna bär, vilket gör att fordonet att maximalt utnyttja motorns vridmoment. Återupprätta en rak 10 överföring kan verka komplicerat i början, men det är väldigt likt skifta en vanlig femväxlad växellåda med en extra switch som ändrar växlar man genom fem in i växlarna sex till 10. Instruktioner
1

Trampa ner kopplingen och placera växelspaken i "neutral" position. Den "Neutral"-läget är i mitten av växellådan. Växla hi /lo-omkopplaren på växelreglaget till "lo" inställning, om det inte redan.
2

Tryck och håll kopplings. Växla till första växeln. Första växeln är längst ner till vänster på växellådan. Addera 3

Tryck gaspedalen samtidigt släppa ut på kopplingspedalen. Fordonet kommer att börja flytta och RPM mätaren kommer att öka. Växla in nästa växel när RPM klättrar över cirka 2.000.
4

Tryck och håll kopplings-, släpp gaspedalen och skjut reglaget i andra växeln. Tryck växelspaken upp till neutralläge och sedan upp igen och något till höger för att komma in andra växeln. Samtidigt släpper kopplingen och trycker på gaspedalen. Du ska fylla i detta steg på ett snabbt, flytande rörelse.
5

Fortsätt med samma metod tills du når femte växeln. Tredje växeln är direkt under andra växeln. Fjärde växeln är upp och till höger om tredje växeln. Femte växeln är direkt nedanför (längst ned till höger på växelreglaget) fjärde växeln.
6

Tryck och håll kopplings-, släpp gaspedalen och dra växelspaken i friläge. Växla hi /low switch på växelreglaget till "hej" inställningen, flytta sedan reglaget till "första" växelläge. När omkopplaren är inställd på "hej" detta blir sjätte växeln. Tryck gaspedalen samtidigt släppa ut på kopplingspedalen. Motorn kommer att engagera och RPM mätaren ökar
7

Shift in växlarna sex till 10 på samma sätt flytta in i växlarna ett till fem,. Varje växel i "hej" Inställningen blir en annan växel - första växeln blir sjätte växeln, tvåan blir sjunde växeln, tredje växeln blir åttonde växeln, fjärde växeln blir nionde växeln och femte växeln blir 10th växel.
8

nedväxling genom att kopplingspedalen trycks, släppa gaspedalen och växling till en lägre växel. Långsamt släpper kopplingen men tryck inte på gaspedalen. Nedväxling saktar fordonet. Använd bromsarna samt om du behöver extra bromskraft.
9

Skift i backen genom att trycka ned kopplingen och dra växelspaken i "omvänt" läge. Reverse är åt vänster och uppåt. Observera att omvänt har två hastigheter. Börja backning med strömbrytaren inställd på "lo" inställningen och ändra till "hej" när motorvarvtalet ökar över 2.000.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143612.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.