Om Semitruck Wheels

När vi ser dem barreling ned interstate, är det svårt att säga hur många hjul gör upp en semitruck. Det är också svårt vid denna hastighet att plocka ut olika typer av hjul som är ansvariga för att väcka oss våra varor. Så låter sakta ner hit och ta en titt. Antal hjul

I USA är de flesta semitrucks, även känd som "semitractors" eller "släp traktor", består av tre axlar: en front eller "styra" axel, som har två hjul , och två bakre eller "drive" axlar på varje sida, som har ett par med dubbla hjul. Således, de flesta semitrucks har 10 hjul. Men i vissa fall är de dubbla hjul ersättas av bredare ettor som kallas "super singlar" för att minska vikten av lastbilen och släpvagn. I detta fall skulle den semi har bara sex hjul.
Typer av hjul

Tre huvudtyper av semitruck hjul är tillgängliga. Den första kallas en "eker" eller "öppen" hjul, som är en tvådelad hjul som ansluter däcket och axeln med hjälp av hjul klämmor. Den andra typen kallas en "skiva", "budd" eller "stud lotsade" hjul, som hänvisar till en aluminium eller höghållfast stål hjul som kan fästas ihop med sex, åtta eller tio dubbar hjul. Den sista typen kallas "unimount" eller "hub-lotsade" hjulet eftersom den fokuserar på vagnens navet på mitten hålet i hjulet.
Ytterligare information

hjulen sitter fast på vagnen med två metoder som är kända som "kulsäte" och "nötter fläns." Dessa metoder kan inte blandas, och måste vara korrekt ifylld innan däcken kan sättas på hjulen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143537.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.