Hur till Ändra Gears i en 1994 Toyota Pickup

Några 1994 Toyota pickup lastbilar har manuella växellådor, vilket innebär att du måste växla själv med hjälp av växelspaken och kopplingen snarare än att bara gasa och låt växlarna transmission förändring för dig. Vissa användare tycker om detta eftersom det ger dem mer kontroll över motorn och, om det görs på rätt sätt, kan leda till bättre bränsleekonomi. Vad är mer, tvingar föraren att fokusera mer på vad som händer runt omkring honom, kör en manuell är mer aktiv än passiv, eftersom föraren måste hela tiden justera växlarna. Instruktioner
1

Tryck ner kopplingspedalen (längst till vänster) och flytta växelspaken i mittläget. Flytta den från vänster till höger för att se till att den är i neutralläge. Om det rör sig till endera sidan, är det i friläge, men om det bara rör sig framåt och bakåt, är det fortfarande i växel.
2

Vrid tändningen samtidigt hålla kopplingen nedtryckt. Du behöver inte nödvändigtvis behöver ha kopplingspedalen är nertryckt, eftersom du är i friläge, kopplingen frikopplar motorn från växellådan, men eftersom du är i neutralläge motorn redan är urkopplad. Men, måste du trycka på kopplingen för att lägga i växeln ändå så du kan lika gärna hålla den intryckt Addera 3

Tryck växelspaken hela vägen till vänster och rakt framåt. Du är nu på första växeln.
4

Ease kopplingen ut försiktigt tills du känner att växeln "fångst", som kommer att förändra motorns ljud. När detta händer, börjar trycka på gaspedalen i samma takt. Detta kommer att starta motorn: s växel flyttar eftersom den glider in i växellådans växel. Om du gör detta på rätt sätt, kommer lastbilen börjar röra sig framåt. Om du gör detta felaktigt, kommer det stanna.
5

Accelerera tills RPM når 2500 eller så. Detta bör vara mycket snart, eftersom ettans växel är egentligen bara avsedd för att ta bort.
6

Släpp gasen och trampa på kopplingen hela vägen in
7

Skjut växelspaken rakt mot dig, genom neutral, och i tvåan. Släpp kopplingen och tryck på gaspedalen som behövs (men det är inget krav).
8

Shift när du behöver mer acceleration eller att bestiga en backe och växla upp när du får fart. Fortsätt denna process genom alla växlarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143407.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.