Volvo Lastvagnar Alternativ

Volvo Truck Corporation är en av världens ledande tunga lastbilar och motortillverkare, som ger ett brett spektrum av klass 8 lastbilar. Volvolastbilar först byggdes in1928 att tillgodose behoven hos en växande transportsektor. Vägar var grovt huggen ur landet då, och byggde Volvo lastbilar för att möta de svåra krav yrket, liksom säkerhet och komfort för föraren. Volvo Trucks North America Division har infört VN modeller för att uppfylla kraven i den amerikanska Environmental Protection Agency genom att lägga till en extra bränsle-reducerande komponenter paketet. Andra alternativ finns också tillgängligt på vissa modeller. SmartWay

Volvo Trucks North America har samarbetat med den amerikanska Environmental Protection Agency (EPA) i SmartWay traktorn programmet. Volvo har skapat ett omfattande paket av komponenter till Volvo VN-serien av lastbilar att leverera hög bränsleeffektivitet och låga utsläpp. Beställning av komponenter paketet med en VN lastbil gör köparen stödberättigade EPA: s Certified SmartWay beteckning. Beteckningen identifierar lastbilen som har en låg klimatpåverkan grund av att vara extremt bränsleeffektiva och med låga utsläpp. Lastbilar med valfria paketet har aerodynamisk förbättring, låg rullmotstånd, anti-tomgång alternativ, och uppfyller de stränga 2007 EPA utsläppsnormer. EPA uppskattar att över en miljon fat olja skulle kunna räddas om bara 30 procent av de lastbilar och släpvagnar som såldes 2007 var SmartWay traktor med släpvagn.
Tire Pressure Monitoring System

Ringtrycksövervakningssystemet blev tillgänglig som ett alternativ i det fjärde kvartalet 2007. Systemet använder fjärrkontrollsensorer att övervaka alla däck. Real-time temperaturer och däcktryck visas genom Driver Information Display. Bränsleeffektivitet erhålls genom korrekt däcktryck. Däck med för lågt med endast 10 psi minskar bränsleförbrukningen med upp till 1 procent. Dessutom är felaktigt däcktryck en ledande orsak till för tidig däck misslyckande.
Integrerade blinkers

Speglar med integrerade högintensiva blinkers finns på Volvo VN, VT och VHD lastbilsmodeller. När den aktiveras av föraren, speglar visa en blinkande röd pil i botten av spegeln. Olika ljusnivåer för dag och natt har en 70-graders betraktningsvinkel, vilket ger ökad synlighet för andra förare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143125.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.