Vad orsakar vibrerar i en lastbilens bakre End?

Lastvagnar utvecklar ibland problem på grund av svår terräng, hur de är drivna och andra slumpmässiga faktorer. Ett problem som uppstår är påkörning vibration. Denna vibration orsakas oftast av ett problem med hjul eller däck på fordonet. De flesta vibrationer frågor är enkla ett billigt att åtgärda, men de flesta kräver också hjälp av en certifierad mekaniker för att förhindra skador och för maximal säkerhet vid användning av fordonet efter justering. Balans

Ett av de största problemen som kan uppstå med den bakre änden av en lastbil är balansproblem. När trucken körs över ojämn mark eller på vägar med gropar, är anpassningen av däcken ändras. Detta kan leda till att trucken att vibrera och skaka i bakändan om lastbilens bakaxel är felriktad. Det bästa sättet att åtgärda problemet är att ta bilen in till omställning på en mekaniker butik eller på fordonet återförsäljare.
Hjul

Hjulen själva kan också orsaka vibrationer i ett lastbilens bakre änden. Hjulen är gjorda med något olika former. Inte alla hjul är helt rund. Ju större skillnaden mellan formen på de främre hjulen och de bakre hjulen, desto mer vibrationer uppstår på baksidan av fordonet. Det enda sättet att åtgärda detta är att byta hjul på baksidan av lastbilen eller att byta placeringen av hjulen så att de ojämna hjul är placerade över hela fordonet.
Däck

Ojämnt däckslitage kan också orsaka påkörning vibrationer. Över tiden kommer lastbilen bära däcken annorlunda. Detta händer med alla fordon. När du rotera däcken, ett däck som hade annorlunda kan orsaka bakre änden av lastbilen att vibrera. Detta problem kommer att försvinna på egen hand efter några veckors körning och är inte ett allvarligt problem.
Axellager

annan orsak till påkörningar hjul vibrationer är axel lagerhaveri. De axellager hålla vikten på hjulet mot axeln och förhindra att de två metallerna från att röra. När axellagerdetektorer raster, de två metallerna skaver mot varandra, vilket orsakar allvarliga vibrationer i det hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142919.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.