Dodge RAM Bogsering Instruktioner

Hauling trailers, såsom hästtransporter och släpvagnar båt, är viktiga för rekreation. Men släp hjälpa bära verktyg och andra nödvändiga förnödenheter för arbete. Därför är det viktigt att ha en lastbil som bär lasten säkert och effektivt. Den 2010 Dodge Ram har flera nya funktioner som gör bogsering säkrare. De omfattar den elektroniska Range Select, trailer Sway Control Hill Start Assist, förbättrad bromskraft och en omdesignad dragkrok. Dessutom har varje Dodge Ram en specifik dragkapacitet som måste följas för att garantera säker dragande. Saker du behöver
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Leta brutto släpvagnsvikten av släpvagn eller annat objekt du dragande med din Dodge. Generellt är bruttovikten ingraverat på släpet noterat på bruksanvisningen för släpet. Kontrollera din Dodge bruksanvisning och se till att trucken är klassad för dragande av lastkapaciteten. Till exempel är den 2010 Dodge Ram 1500 tvåhjulsdrift betyget på dragande £ 6600.
2

Hitta bollen storlek som matchar trailern och se till att du använder den här bollen på dragkroken. Trailern s boll storlek ska anges på tungan. En vanlig boll storlek är 2 1/2 inches. De flesta Dodge lastbilar levereras som standard med en klass IV dragkrok, vilket anses vara tunga och halar upp till 7.500 kg. Kontrollera skumt och se till stiftet håller den säkert på plats.
3

Tillbaka Dodge upp till tungan på släpvagnen. Sluta med bollen placerad direkt under den runda delen av släpvagnen tungan.
4

Sänk trailern genom att vrida släpet uttaget tills tungan vilar stadigt på bollen. Fortsätt att vrida uttaget tills det är hela vägen upp. Fäst den på släpvagnen med spärren som håller upp det. Lås släpet ordentligt på bollen genom att glida upp låset på plats. Fäst den med stiftet.
5

Anslut släpets lampor och bromsar in i fyra riktningar dragkrok kabeldragning kontakt med sele som är inbyggd i 2010 Dodge stötfångare. Om du har en annan årsmodell, lokalisera ledningar kontakten under stötfångaren eller i sängen av Ram. Kontrollera lamporna innan dragande vagnen och se till att de fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142803.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.