Hur man laddar en traktor med trummor & toton

En gaffeltruck används för att ladda en traktor med trummor och toton. Om gaffeltruck operatören är bekant med styrspakarna på hans gaffeltruck, är en uppgift för lastning traktortrailer inte särskilt svårt. Vikten en traktor får bära är viktigt att känna till innan och under lastningen. En överviktig axel kan sätta föraren av traktorn släpvagn out-of-service tills vikten omfördelas. Föraren av traktorn släpvagnen bör alltid fråga hur mycket den totala vikten av kassarna och trummor är innan man tillåter vagnen ska lastas. Om vikten på lasten är inom lagliga gränser, är mitt loading det enklaste sättet att få jobbet gjort. Saker du behöver
Lastpallar gaffeltruck
Måttband
spotter
Visa fler instruktioner
1 Placering trummorna på pallar gör dem lättare att läsa.

Placera alla trummor på pallar innan lastning av släpvagnen börjar.
2

Lokalisera mittmarkering av trailern från framsidan till baksidan. Om släpet är 40 meter lång, kommer centrum att vara på 20 meter. Om släpet är 48 meter lång, kommer mitt märke vara 24 meter. Om släpet är 53 meter lång, kommer mitt märke vara 26 fot, 6 tum. Använd ett måttband för att hitta mitten.
3

Plocka upp en pall full av trummor med gafflar av gaffeltruck och kör den över till släpet.
4

Linje den vänstra sidan av pallen upp med centrumlinjen av släpfordonet.
5

Höj gafflarna till höjden på släpvagnen säng och driva gaffeltruck framåt tills pallen är direkt ovanför släpet.
6 Inga pallar eller toton ska hänga över den yttre skyddsräcke.

Sänk pallen ner på sängen av släpvagnen, precis till höger om mittlinjen. Låt pall att vila på släpet och sedan dra gafflarna ur pallen genom att backa trucken. Pallen ska vara innanför spårets yttre av släpfordonet.
7

Ställ in någon annan pall full av trummor ner på vagnen precis till vänster om tidigare släppts pallen.
8 < p> Kör nästa palett runt till andra sidan av trailern och rada upp det med en av de två tidigare placerade lastpallar. Ställ ner den på trailern så att den ligger an mot pallen på den andra sidan.
9

fortsätta ladda trumman pallar tills alla trummor har laddats sida vid sida med de övriga trummorna.
10

Plocka upp kassarna på samma sätt som du plockat upp trumman pallar och fortsätta ladda dem på samma sätt trummorna lastades.
11 traktortrailer laster ska laddas så tätt som möjligt.

Be spotter att inspektera placeringen av alla backar och trummor för att se till att de alla är rörande både på vänster-, höger-och insida sidor. Denna placering ger kassarna och trummor kommer att stödjas av varandra under transporten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142637.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.