5.7 Toyota Motor Borttagning

Toyota 5.7 är ett slagkraftigt 8-cylindrig motor som var tänkt att ingå i ett antal Toyotas lätta och medeltunga lastbilar plikt. Den 5.7 är en pålitlig motor med massor av vridmoment i mellanregistret och massor av hästkrafter för mid-level bogsering paket. Mest underhåll eller uppgifter modifiering för 5.7 kan utföras med motorn i bilen, men ibland motorn måste bort för att komma åt en specifik del eller område i motorrummet. Förberedelse

Förbered fordonet för motorn borttagning genom att parkera den på en nivå plats och köra upp på hjulet ramper. Dra åt parkeringsbromsen, sedan pop huven och koppla bort batteripolerna för att förhindra onödiga gnistor eller kortslutningar medan du arbetar på motorn. Den förhindrar också krockkuddar av misstag placeras ut som du drar motorn ur bilen. Blockera bakhjulen med en uppsättning stoppklossar eller ett par gamla tegelstenar för att hålla fordonet från att rulla bakåt. I vissa fall kan det också vara lättare att komma åt motorn om du tar bort kåpan genom unbolting huvens gångjärn på vardera sidan av motorrummet.
Töm Vätskor
< p> Töm alla vätskor ur motorn innan du börjar att dra ut slangarna eller elektriska anslutningar. Dränera transmissionsolja, oljan, bromsvätskebehållaren och kylsystem i godkända behållare och ta hand om avfallet vätskor på ett lämpligt sätt. När vätskan dräneras, använder en uppsättning av tång och en skruvmejsel för att ta bort kylvätskeslangarna kopplad till motorn. Koppla ur bränslet och bromsslangar och ställ dem åt sidan och sedan koppla ur och ta bort alla elektriska anslutningar i hela motorn. Om du är obekant med motorn, följ diagrammet anges i instruktionsboken eller etiketten varje förbindelse med en etikett som du tar bort den.
Avlägsna
Engine
< p> Kryp under bilen och koppla ur transmissionen tvärbalk. Koppla ur och ta bort oket bultarna på drivaxeln och skjut drivaxeln ur motorn. Unbolt transmissionen från motorn och sänk det försiktigt ut ur motorrummet. Unbolt vardera av motorutrymmet bultarna på vardera sidan av motorn och sedan koppla en kedja för att varje sida av motorblocket. Skjut motorn hissa över toppen av motorrummet och fäst kedjorna till lyften. Använd lyftanordning för att lyfta motorn ur motorrummet och flytta den till det område där du kommer att arbeta på det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140915.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.