Hur berätta om kamkedjan bröt på en 1997 GMC

Den 1997 GMC fordon produktlinje kom utrustad med en 4,3 liters , 5 liter , eller 5,7 liters motor . De varierade från en V6 -modellen till två V8 designer . Samtliga motorer är försedda med en timing- kedja i stället för en kuggrem . Avancerade kamkedjan egenskaper var en del av motorernas utformning , så kamkedjan misslyckande är ett sällsynt . Diagnos en kedja misslyckande inte är svårt och tar mindre än en timme . Saker du behöver
Skruvmejselsats
Jack
pallbockar
Break - over bar
1/2-tums socket set
Visa fler instruktioner
< br > 1

höja huven . Demontera luftrenaren och fördelarlocket . Använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller locket på plats . Dra locket framåt och ordna det så att det är ur vägen och inte hindrar vyn över insidan av distributören .
2

Jack upp framför bilen och installera pallbockar under ram . Sänk bilen på läktaren . Har en assistent gör ett uttag , fäst till break - over bar , på vevaxeln bulten .
3

Titta distributören medan de biträdande flyttar baren back - och-tillbaka . Med varje rörelse av stången , bör distributören rotor reagera omedelbart . Om rotorn hoppar eller släpar , eller visar några tecken på oregelbundet svar , är kamkedjan dåligt . Sänk bilen när testet är slutfört .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142376.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.