Vad är ett LT Betyg på ett däck?

LT däck är speciellt konstruerade för att arbeta med lätta lastbilar och stadsjeepar. De styvare sidoväggarna ger mer stabilitet samtidigt dragande laster eller köra av vägen. LT däck finns i olika skikt nivåer. LT Däck

LT är inte ett däck betyg men en kategori av däck. LT står för lätt lastbil och som namnet antyder, är dessa däck avsedda för lastbilar och stadsjeepar. Etiketten LT är oftast placeras framför däckstorlek. Den andra vanligaste typen av däck är en P-däck. Detta står för passagerare, som i personbil.
Skillnader mellan LT och P Däck
p Det finns vissa skillnader mellan LT och P däck. LT däck är mindre flexibla och mer hållbara. De har en styvare sidovägg. LT däck är utformade för fordon som transporterar en tyngre belastning, och vissa terrängförhållanden. LT däck har normalt en belastning sortiment av 10-lagers kontra en fyra-lagers lastområdet på en passagerare däck.
P däck på en lastbil eller SUV

Experter rekommenderar starkt att använda LT däck på en lastbil eller SUV. Det är möjligt att installera personbilsdäck på en lastbil eller SUV om du huvudsakligen vistas på asfalterade vägar, och kommer inte att dragande några laster. LT däck ger en grövre rida men är säkrare val om du fyller upp din SUV eller lastbil med passagerare eller gods.
LT Däck plys

LT däck finns i tre olika plys. Ett däck Klassad C är en sex-skikt. D är åtta-skikt och ett E är en 10-lagers däck. Om du kommer att bära tunga laster eller spendera en hel del off-road är det bäst att gå med en E-klassad LT däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142240.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.