Hur du ändrar en F-100 bromsservo

Brake boosters används för att skära ned på bromspedalen kraft samt ge mer bromskraft. På Ford F-100 lastbil kraften bromsboostertryck är monterad på brandväggen. Huvudcylindern är ansluten till boostern. Bromsförstärkaren fungerar utanför en vakuumslang som går från booster till insugningsröret, drar vakuum från motorn. Bromsförstärkaren är avgörande för en väl fungerande av lastbilen. Saker du behöver
9/16-inch djup och uttag
3/8-tums spärrnyckel
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan, stadig yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft huven och fäst den på motorhuven prop.
2

Ta bort skruvarna som håller fast huvudcylindern till bromsen booster med en 9/16-inch socket och en 3/8-tums spärrnyckel . Ta inte bromsledningarna från huvudcylindern. Skjut cylindern av dubbar. Låt cylindern hang unattached. Ta bort slangen från bromsservon.
3

Skjut lastbilen ryggstödet för att ge tillgång till under-streck området inuti lastbilen. Använd en ficklampa för att lokalisera de fyra skruvarna på golvplåten precis bakom bromspedalen.
4

Ta hållarklämman från bromspedalen med en tång. Pop booster staven ur pedalen för hand. Staven kommer att lossna med mycket lite kraft. Avlägsna muttrarna från boostern med 9/16-inch hylsa och spärrskaft.
5

Dra booster ut från brandväggen i motorrummet. Avlägsna booster från lastbilen och installera den nya booster i dess ställe.
6

Montera muttrarna på booster under instrumentbrädan och dra fast den på plats. Montera stången booster broms på pedalen och installera hållarklämman.
7

Byt ut huvudcylindern på boostern i motorrummet. Montera muttrarna och dra dem på plats. Montera slangen booster vakuum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142216.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.