Hur man förstå en Dodge lastbil VIN nummer

Före 1968 var bilar "vins, eller fordonets identifikationsnummer, som fingeravtryck: unik men uninformative. Sedan antagandet av den 17-siffriga koden för alla serietillverkade fordonen under 1981, det VIN-nummer är mer som DNA. De är både unikt och fylld med information om fordonet till vilken de är bundna. Mellan 1968 och 1981 var olika modifieringar göras till VIN-systemet, vilket leder till de nuvarande kodning. Samma grundläggande kodning används för alla fordon, från Dodge lastbilar till importerade roadsters gjorda för försäljning i USA. VIN Decoder webbplatser erbjuder specifik information om ett fordon från ett VIN-nummer. Men inte alla webbplatser inkluderar äldre och klassiska bilar. Instruktioner
1

Kontrollera de tre första siffrorna i VIN. Detta kallas koden världen producent. Det första tecknet representerar ursprungslandet. Koden för USA är oftast "1", men ibland är det "4." Det andra tecknet är tillverkaren koden. Dodge koden är "B". Det tredje tecknet är divisionen koden. I fallet med Dodge lastbilar är oftast "7."
2

Undersök fjärde genom nionde tecken. Tillverkarna använder fläckar fyra till åtta för att beskriva specifika komponenter och fordonets egenskaper. De egenskaper som beskrivs kan variera från år till år, men serien används alltid för fordon beskrivningen. I Dodge lastbilar, oftast serien är kodad för vikt rating, motor, drivlina och hytt stil. Den nionde siffran är en Noggrannhetskontroll används av federala Department of Transportation.
3

Kontrollera tionde tecknet. Det berättar årsmodell på fordonet. Dessa roterar i en 30-årscykel. För 20 år bokstäver används. Därefter används siffror för tio år, innan man går tillbaka till bokstäver.
4

Undersök 11th karaktär. Det används av tillverkaren som en kod för monteringsfabriken. Alla tecken som följer är den faktiska serienummer av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142205.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.