Mud Flap Krav

Stänkskydd är bitar av tunga gummimaterial som är monterade bakom däcken på stora lastbilar och andra stora utrustning. Syftet med stänkskydd är att skydda föraren bakom lastbilen från att träffas med flygande väg skräp. Stänkskydd hjälper också till att minska den mängd vatten spray som kastas från lastbilsdäck i våta körförhållanden. Flera stater har särskilda bestämmelser stänkskydd, men det finns vissa grundläggande som är universella för alla applikationer stänkskydd oavsett var. Reflekterande Strippa

Reflekterande strippa på stora kommersiella fordon genomfördes som ett krav i 1992 enligt FMCSA (Federal Motor Carrier Safety Administration) gren av US Department of Transportation. Som en del av denna förordning, blev det krävs för stänkskydd som ska utrustas med reflekterande strippning över toppen av stänkskydd. Det enda undantaget från denna regel är om det är ett steg bar på baksidan av släpet som är närmare marken än toppen av stänkskydd. I denna situation den reflekterande strippning kan tillämpas på det nedre baren.
Montering

En korrekt monterat stänkskydd förhindrar skräp från att lämna ratten i lastbilen eller släpvagnen vid en vinkel större än 22 grader. Department of Transportation (DOT) har skapat en matematisk formel för att hjälpa lastbilschaufförer och transportföretag för att bestämma lämplig plats för var att montera stänkskydd. Stänkskydd får inte monteras så nära de däck som de kan gnugga på däcket och skapa ytterligare friktion. De bör inte heller monteras så långt tillbaka från den sista trailern däcket som stänkskydd blir ineffektiv vid avböjande väg skräp. DOT tjänstemän kontrollerar en lastbilens platser stänkskydd när de utför rutinmässiga vägkontroller vikt kontroller.
Avstånd från Ground

US Department of Transportation kräver underkant stänkskydd för att aldrig vara mer än 10 inches från marken. Vissa stater har satt ännu strängare normer och nödvändiga stänkskydd utöka ännu närmare marken. Ett avstånd som är större än 10 inches kan tillåta väg skräp flyga förbi stänkskydd och träffa följande bilen i en vinkel större än 22 grader.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142072.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.