Hur man får bättre körsträcka med en 2001 Dodge 5.9 Diesel

Fuel Economy, regeringens webbplats för bränsle körsträcka, uppskattar att 2001 Dodge Ram med 5,9 L motorn blir mellan 11 och 16 miles till gallon, vilket är något lågt även för en full-size pickup. Den goda nyheten är att det finns några förändringar du kan göra för att din lastbil för att förbättra sin bränsleförbrukning. Instruktioner
1

Lämna inte din Dodge lastbil tomgång. Vissa människor tror att det sparar bränsle att lämna en bil på tomgång i stället för att stänga av den, speciellt i dieselfordon. Men enligt Union of Concerned Scientists, tomgång mer än två minuter drar mer bränsle än att starta ett fordon tillbaka upp, så vända din lastbil för att spara bränsle.
2

Undvik att bära runt tung last i din lastbil eller flaket. Din lastbil kommer att använda mer bränsle om den bär mer tyngd. Begränsa antalet tunga föremål i bilen, inklusive verktygslådor och sängöverkast. Vissa åkare även ta bort sina bakluckor och ersätta dem med vinyl eftermarknaden bakluckor att spara bränsle.
3

Behåll din bil ordentligt. Bra underhåll omfattar att hålla däcken är pumpade till tillverkarens specifikationer och utföra regelbundna tune-ups och oljebyten samt reparera problem som uppstår med bilen omgående. Din lastbilens motor måste arbeta hårdare för att driva ett felaktigt kör fordonet och kommer att använda mer bränsle i att göra så.
4

Stäng av luften conditoner. Köra luftkonditioneringen gör din motor arbeta mer och förbrukar mer bränsle. Rulla ner dina fönster för att kyla interiören.
5

bibehålla stadig körhastighet och undvik frekvent acceleration eller inbromsning, eftersom dessa kommer att orsaka din lastbil för att använda mer bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141984.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.