Skillnader i en Ford 9-tums eller 8-tums Differential

Besluta om vilka Ford är ett bättre val för din bil beroende på bilens användningsområde. Eftersom skillnader, eller bak-ends, överföra makt från axeln till hjulen, fordonets funktion och maskinstyrka både spela en roll i beslutet. Differential dimensionsbeteckning kommer från kuggkransen, som ursprungligen överför axeln ingående moment. Bostad styrka, begagnade redskap och axel som spline är alla överväganden i skilja mellan Ford 8 - och 9-tums differentialer. 8-tums Differentials

beståndet påkörning på de flesta Ford-bilar av 1960 och 1970, 8-tums differentialer är lättare i konstruktion och har en 28-spline axeln. Enligt Ford Muscle, det finns inte många kostnadseffektiva uppgradering alternativ för 8-tums differential. Emellertid kom de lager med många av samma interna komponenter, inklusive spindel kugghjul, kugghjul sida och lager. Ford Muscle hävdar att 8-tums differential kommer att hålla upp bakom de starkaste 289 och 302 kubik-tums motorer samtidigt som 100 kg. ljusare än 9-tums differential.
9-tums Differentials

Ibland paras med högpresterande bil-och tunga lastbilar, är 9-tums differential ansåg tyngre och mer hållbar. Enligt Ford Muscle, de ger en bättre överföring av makt på grund av tillgången på både 28 - och 31-spline variationer. De 9-tums differentialer är också utrustade med större hjul-och axel-lagerhusen. Sammantaget har den 9-tums differential fler uppgraderingsmöjligheter för tunga användningsområden. En annan stor skillnad, enligt Ford Muscle, är styrkan i 9-tums apparathölje sig, speciellt robust plikt "N" fallen avsedda för enheter med 31-spline axlar och utfärdas med lastbilar och bilar med stora motorer.
Addera identifiera skillnader

Ett snabbt sätt att skilja mellan de två, enligt Ridgecrest, är att placera en socket med en förlängning på de lägsta bostäder bultar, där axel möter huset. Om förlängningsstången träffar fallet är det en 9-tums differential. Om det inte finns några hinder, är det en 8-tums bakifrån. Ford skillnaderna har normalt en identifiering tagg och jämföra modellnumret på en lista som liknar den som finns på drivlinan ger detaljerna på enheten i fråga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141892.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.