1954 Ford F-100 Specifikationer

Conceptcarz.com rapporterar att Ford producerade mer än 1 miljon av dess 1954 F-100 pickup, en två-hjulsdrivna lastbil som erbjuds sittplatser för två i en vanlig bänk. Även relativt utilitaristiska i sin dag, moderna samlare söker ofta lastbilen som en ombyggnad projekt att återvända till sin ursprungliga specifikationerna eller att göra det till en hot rod, enligt "Klassiska Lastbilar" magazine. Mått

1954 F-100 satt på en 115-tums hjulbas, med 15-tums däck. Det lekte en total längd av 198 inches och en bredd av 73,5 inches, påstår Conceptcarz. Stålet unibody konstruktion kombinerat han kaross och chassi i en enda enhet, med dess grundläggande kroppstyp inklusive en standard hytt och ett steg-side box, där sidorna av lastflaket sitta inne hjulhusen. De fotsteg fortsätter från under lastbilen dörrarna till bakskärmarna, skapa en steg för enklare åtkomst till bagageutrymmet.
Motor

Drivs med en 239-kubik -tums V-8 motor, utvecklat 1954 Ford F-100 130 hästkrafter. Var och en av de åtta cylindrarna mätte 3,5 inches i diameter och hade en stroke - längden på rörelsen av motorns kolv - på 3,1 inches, för ett kompressionsförhållande av 7 till 2. (Motorn kompressionsförhållande jämför volymen av luft och bränsle blandning som uppstår under kompression, beroende på placering av kolven.) En manuell växellåda kom standard på F-100, även om alternativ funnits en manuell växellåda med överväxel och en automatisk växellåda.
Vätskor

F-100 erbjuds en 17-liters bränsletank, och dess V-8 motor krävs fem liter olja. Den grundläggande kylsystem behövs 20 liter kylvätska, med tillvalet värmare, ökade kylvätskan kravet till 21 liter. Den manuella växellådan krävs tre liter vätska utan överväxel, och 4 pints med överväxel installerad, enligt Second Chance Garage, vilket också anges att F-100: s automatlåda krävs 9.75 liter vätska.
Delar

Ford F-100 ansågs en enda serier 1953-1956, påpekar Conceptcarz.com. Distributörer ofta klumpa ihop modeller som gjorts under dessa år, på grund av utbytbarhet av lastbilar "delar, vare sig original eller objekt som används för att göra en hot-rod av en gammal lastbil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141739.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.