Europaparlamentet påminner om 2001 Toyota Tundra

Även Toyota, en av världens största biltillverkare, har utvecklat ett rykte genom åren för att producera högkvalitativa fordon, kan den japanska biltillverkaren fordon utvecklar problem relaterade till tillverkning precis som andra tillverkares fordon. För vissa märken och modeller --- såsom 2001 Tundra --- Toyota ens har utfärdat flera återkallelser inom ett givet år. Reservdäck

Även frågan med reservdäcket påverkas endast 3041 bilar, ställde det fortfarande ett allvarligt hot mot förarna den drabbade. Problemet berodde på ett missförstånd av fakta till köparna snarare än ett problem med själva utrustningen installeras på fordonet. De bearbetningsanläggningar i Jacksonville, Florida, och Commerce, Georgia, misslyckades med att installera en etikett, när sådana reservdäck användning. Den felaktiga märkningen skulle kunna resultera i felaktig information om denna del, vilket leder till eventuell felaktig installation av reservdelar däck på fordonet. Toyota utfärdade återkallelsen den 1 maj 2002.
Strukturera problem

De strukturella problemen med 2001 Toyota Tundra var mycket mer utbredd och påverkade 110.000 fordon. Den största orsaken till oro i detta fall centrerad på korrosion av den bakre tvärbalken, vilket skulle kunna inträffa i förtid på de berörda fordonen. Denna korrosion skapade två potentiellt farliga konsekvenser: Att reservdäcket förvaras under flaket kunde separera utan förvarning, och de bakre bromsslangar kan skadas, vilket skulle leda till minskade bromsegenskaper. För att förhindra att dessa katastrofala scenarier, lämnade Toyota en återkallelse den 18 november, 2009.
Strålkastare

En teknisk fråga relaterad till strålkastarna drabbade 42.450 enheter av 2001 Tundra. Strålkastarna i dessa fordon inte innehåller de nödvändiga reflektorer bärnsten sida. Federal Motor Vehicle Safety Standard Number 108 kräver dessa strålkastare i alla fordon för att förhindra minskad ljus synlighet, vilket kan leda till en krasch. Toyota placerade återkallelsen den 11 maj 2009.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141690.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.