Dodge Dakota Safety påminner

Producera högkvalitativa fordon har Dodge huvudfokus ända sedan dess stiftelse nästan ett århundrade sedan. I slutet av 80-talet Dodge introducerade Dakota lastbil till sina konsumenter. Den Dakota anses vara en kompakt pickup, mindre än dess motsvarighet, Dodge Ram. När det gäller prestanda, kan den hantera många av de tunga jobben och fortfarande behålla komfort, lyx och lägre pris som en kompakt lastbil erbjuder. Dakotas är inte perfekt men, under det senaste decenniet Dodge har utfärdat påminner att garantera deras säkerhet. Powertrain

2001 ett återkallande inleddes på 2001 till 2002 4x4-modeller av Dakota eftersom den elektriska skift överföringsfallet ibland fel som orsakar att fordonet kan rulla iväg plötsligt om parkeringsbromsen inte är åtdragen. Potentiella enheter som berörs av detta nådde 85.400. Under 2007 annan återkallelse initierades på grund av Dakota tändning och park omställningsförreglingen System, vilket ibland blir overksam låta växelreglaget flyttas även om det inte finns någon nyckel. Detta problem kan orsaka att fordonet kan rulla iväg även om det är i "park"-läge. Om 576.418 enheter som kan påverkas av denna återkallelse.
Fjädring

2000-2003 Dodge stadsjeepar och pickup lastbilar inklusive Dakota diagnostiserades med en farlig suspension problem under 2004. Den främre hjulupphängningen övre kulled hade en stor chans att bryta och bär ut snabbt på grund av exponering för fukt. När detta hände, kunde kulleder separera orsakar föraren att tappa kontrollen över fordonet. Potentiella drabbade fordon i denna fråga nådde 592.707 enheter.
Färdbromsar

avbrottet frågor är potentiellt dödliga för förarna. I februari 2006 Dodge utfärdat en 2006 Dakota minns potentiellt påverka 39.274 enheter. Pickup lastbilar som var utrustade med fyra hjul låsningsfritt bromssystem hade en eventuell felfunktion i ABS elektroniska styrenhet. Felet kan leda till obalans i de främre och bakre bromsarna och för tidig låsning av de bakre bromsarna. . När detta händer, kan styra fordonet vara svårt och kan leda till en plötslig krasch
Elsystem

I oktober 2003 blev en återkallelse gjorts på 2001 - 2003 Dodge Dakota modeller med manuell växellåda. Strålkastaren och dash kabelstammen hade noterats att skava när kopplingspedalen var som används, vilket gör att strålkastare, vindrutetorkare, blinkers, signalhorn och belysningen systemet inte fungerar. Med alla poster påverkas, hade en drivrutin inget sätt att signalera eller varna andra förare på vägen och kan också förlora sikten under natten. Om 50.082 enheter som kan påverkas av det här problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141678.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.