Konvertera en lastbil in Bio Diesel

Konvertera din diesel lastbil till biodiesel är den gröna saken att göra och kommer att spara pengar i det långa loppet. Många företag erbjuder bio-diesel konverteringssatser som innehåller allt som behövs för att köra på raka vegetabilisk olja eller avfall vegetabilisk olja (SVO och WVO), vilka båda anses hållbara alternativa bränslen. Konvertera en lastbil till biodiesel är i huvudsak installerar en sekundär, alternativa bränslesystem. Korrekt konverteringar kommer att hålla den ursprungliga bränslesystemet intakt, så en övergång från oljebaserad diesel till biobränslen, och tillbaka igen, kan göras med hjälp av en strömbrytare. Saker du behöver
Dieseldrivna truckar
Bio-diesel konverteringssats
Tre-liters bränsletank
Bio-diesel
Värmeväxlare
Slangklämmor
SVO- betygsatt bränsleledningen
SVO bränslefilter
Kylarslang
Skruvmejsel
Lämpliga skruvar och muttrar
Tre-port omkastarventil
Bränsle väljaren
bränsleventiler
Visa mer Instruktioner
1

Skaffa en dieseldriven lastbil. Biobränslen fungerar bara med en dieselmotor och fungerar bäst med nyare dieselmotorer utan gummitätningar som används i bränslesystemet. Det finns många lämpliga begagnade dieseldrivna lastbilar tillgängliga via Internet, tidningsannonser och används mycket bil.
2

Köp en bio-diesel konverteringssats. Kit finns särskilt utformade för att göra din övergång till alternativa bränslen så effektiv som möjligt. Konverteringssatser innehåller de nödvändiga komponenterna och ibland har praktiska extrafunktioner såsom instrumentbrädan monterade kontrollpaneler och specifika objekt anpassade till just din bil varumärke.
3

Kontakta en professionell biodiesel ombyggnadssats installer eller installera systemet själv. En utbildad professionell föreslås såvida du inte är mekaniskt benägna och förtrogen med de inre-arbetet i lastbilens bränsle. I denna typ av arbeten, kan problem och uppstår.
4

Montera alternativa bränsletanken. Tanken kan vara monterad på lastbilens flak eller andra out-of-the-way plats, till exempel en verktygslåda eller reservdäck rack. Använd lämpliga bultar för att montera tanken ordentligt för att förhindra rörelse. Tänk dig en plats där du kan köra bränsleledningarna till motorn med den enklaste tillgång och minsta störning.
5

Installera en värmeväxlare för att värma den bio-diesel med minst 160-grader Fahrenheit. Vid lägre temperaturer kommer vegetabiliska oljor vara för tjock för att vara en effektiv bränslekälla. För att åstadkomma den rätta värmeväxling för att värma bränslet, antingen omdirigera en motorkylaren linje till tanken eller installera en separat in-tank värmeväxlare (bio-diesel värmare).
6

Run SVO -godkända bränsleledningar till motorns bränsle injektor pump. Eftersom SVO anses ett lösningsmedel och försämrar gummi under en tidsperiod, är syntetiska bränsleledningar, såsom polyeten eller metall, föreslås. En SVO in-line bränslefiltret måste också installeras i bränsleledningen innan den når injektor pumpen.
7

Route de nya bränsleledningarna till injektorn pumpen. Installera en tre-port väljare ventil vid den punkt där bränsleledningarna fäster injektorn pumpen. Haka bränsleledningarna till switchen därefter. Detta gör att du kan växla från vanlig diesel till biodiesel och tillbaka igen. Många kit inkluderar ett streck-monterad omkopplare som låter dig byta bränslesystem inifrån lastbilen.
8

Kör motorn när systemet är korrekt installerat. Det föreslås att starta motorn med vanlig diesel innan du byter till biodiesel. Det alternativa bränslesystem kan behöva mer tid för att värma till temperaturen. Dessutom är standard diesel effektivare vid start, speciellt i kallare väder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141477.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.