Semi-Truck Information

Semi lastbilar dra uppskattningsvis 70 procent av alla varor i USA i dag, långt överträffar järnväg fraktfartyg, fartyg och flygplan. Också identifierats som traktor med släp eller påhängsvagn lastbilar, överstiger värdet av varor som transporteras av dessa fordon $ 255.000.000.000, uppskattad 1,9 miljoner semifinalen trafikerar vägarna. Det var endast genom statligt finansierade asfalterade motorvägar projekt som delvis blev ledare inom godstransporter. Semi Truck Defined

semi lastbil är en 18-hjulig ramstyrda dumpern med lastbilen, bestående av motor och hytt och släp. Dessa semi stora riggar är utrustade med tre axlar. Framaxeln styr fordonet, medan den bakre-wheel-drive axel driver det. Dubbla hjul, eller dualies, ger bilen stabilitet och dragkraft, enligt Amtrex.net.
Tidiga historia

Endast 700 stora lastbilar var på väg 1904, med att antalet hoppar i 1914 till 25.000 och sedan en jättestor 416.569 från 1924, enligt TruckInfo.net. Stora riggar var utilitaristiska och inte utformad för komfort.
Begränsningar

Teknik begränsat användningen av stora lastbilar före 1925. Lastvagnar presenterade allmänhet en öppen hytt med inga dörrar och lite skydd från elementen, enligt CoachBuilt.com. Hydrauliska bromsar inte var ännu en funktion och lastbilarnas bromskraft kom från primitiva mekaniska bromsar. Solida gummidäck begränsat semi till korta sträckor, oftast i tätorter.
Banbrytande Peterbilt

En ledande semi idag är Peterbilt, grundades som ett svar för att transportera virke från Northwest skogen till sågverk. Lumber tycoon T.A. Peterman utvecklat en tung lastbil i 1938 genom att bygga anpassade lastbilschassier hjälp utrustade han köpte från konkurs Oakland-baserade Fageol Motors, enligt CoachBuilt.com. Den Peterbilt födde den moderna semi.
Truck Kultur dyker

Federal Aid Road Act antogs 1916. År 1921 var Federal Highway Act antogs som tillät byggandet av 3,2 miljoner miles av vägar i hela USA Federal-Aid Highway Act, undertecknades av president Dwight D. Eisenhower 1956 och det nordamerikanska frihandelsavtalet godkänts av kongressen i 1994 cementerade semi s dominans på amerikanska motorvägar, enligt TruckInfo.net och National Transportation Administration.
Sleepers

Sovhytter började visas på semi riggar på 1940-talet med Autocar och andra beslutsfattare att utveckla det som idag anses vara en förlängd hytt som gör precis tillräckligt med utrymme för föraren att ta en tupplur i den bakre delen av hytten. Den sovande har utvecklats under årtionden för att nå i storlek idag till 70 inches lång för att rymma man och hustru team körning och utrustade med bekvämligheter i en liten lägenhet, selectyourtruckdeal.com och TruckInfo.net.

Idag

federala lagar som antagits sedan mitten av 1970-talet har minskat avsevärt semi lastbil olyckor. Endast cirka 4 procent av olyckor med halvfabrikat beror på trötta förare. GPS-tekniken, i hytten tillgång till dator och satellit kommunikationssystem installerat i semifinalen hålla åkarna i ständig kontakt med leveransanläggningar, enligt TruckInfo.net.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140542.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.