Hur man tar bort en Dodge Van Motor

Flera märken och modeller av Dodge skåpbilar spänner många år. Den grundläggande processen för avlägsnande av motorerna är densamma, även om varje år och modell kan ha mindre skillnader i tråddragningen eller i där komponenter är belägna. Vid avtappning av vätskor, kassera dem ordentligt. Frostskyddsmedel kan återanvändas om det är mindre än tre år gamla, och om du använder en ren tråget. Märkning pluggar ledningsnätet och vakuumledningar kan rädda dig från en huvudvärk när du installerar om motorn. Saker du behöver
Uppsättning sockets
Skruvnyckelsats Sida 2 drain kokkärl
skruvmejsel
Tänger
Tape
Ordet jack
Jack står
Oljefilter skiftnyckel
Svänghjul turner
Engine hissa
prybar
Motor stå
Visa fler instruktioner
1

Evakuera Freon. Om du inte har en reclaimer, tar van till en butik för att få dem evakuera det för dig. Det är olagligt att evakuera freon i atmosfären. Om du har luftkonditionering, men det finns ingen freon i systemet, eller om du inte har luft, hoppa över detta steg.
2

Avlasta trycket bränslesystemet genom att dra bränslepumpens relä, belägen i relädosan på förarsidan av motorrummet och motorn runt två eller tre gånger. Koppla bort den negativa batterikabeln och lägg den åt sidan, se till att den inte vidrör metall. Koppla den positiva batterikabeln.
3

Placera en dropplåt under oljetråget. Tappa ur oljan genom oljepluggen tråget. Placera den andra drain pan under petcock för kylaren. Lossa petcock att tömma kylaren.
4

Tag bort motorkåpan (inuti van). Avlägsna aggregatet luftrenaren genom att lossa vingmuttern på toppen av luftrenaren i äldre system, eller lossa slangklämmorna på kanal arbete, ta bort kanalerna, och unbolting lådan luftrenaren på nyare system.
5

Arbete röret oljestickan och tillbaka när du drar på den för att ta bort den från motorn. Unbolt och ta bort den främre stötfångaren. Ta bort grillen och stag med lämplig hylsa eller skiftnyckel. Unbolt och ta bort kåpan plenumet-till-övre radiatorn stöder användning av lämpligt uttag.
6

bort flaskan kylarens med lämpligt uttag om den är bultad i. Ibland, det sitter bara i en hållare . Unbolt och ta bort flaskan vindrutespolare. Unbolt och avlägsna fläktkåpa och fläkt med hjälp av lämpliga sockets. Lossa spännare på drivremmar att släppa spänningen på remmarna och ta bort banden. Om spännaren är ett reglage typ, lossa skruven i reglaget och tryck tillbehöret mot motorn. Om drivremmen använder en spännrulle, skjut remskivan mot motorn med lämplig hylsa eller skiftnyckel.
7

Lossa klämmorna på de övre och undre kylarslangar med en skruvmejsel, tång eller lämpliga uttag, beroende på vilken typ av klämma. Dra kylarslangar bort kylaren och motorn. Skruva loss de transmissionsledningar svalare från kylaren eller överföring svalare. Lossa klämmorna på alla Värmeslangarna, ta sedan bort slangarna.
8

Koppla ledningarna luftkonditioneringen på kondensorn med hjälp av lämplig skiftnyckel. Täck öppningarna av luftkonditioneringssystemet linjer med tejp. Avlägsna kylaren och kondensorn med hjälp av lämpliga sockets. Unbolt och avlägsna luften kompressorn, om tillämpligt. Unbolt servopumpen, men lämna de bifogade linjer. Flytta pumpen ur vägen.
9

Label trådarna på baksidan av generatorn med tejpen. Avlägsna ledarna med lämplig skiftnyckel. Unbolt och ta bort generatorn. Märk alla slangar och linjer vakuum som fortfarande är ansluten till motorn med tejpen. Ta bort slangarna från motorn genom att lossa sina klämmor. Ta bort vakuumpumpen om ditt år och modellen använder en vakuumpump, med hjälp av lämplig sockel. Koppla pluggarna kablage från sensorerna. Ta bort tändkablarna genom att dra dem från tändstiften.
10

Lossa bränsleledningarna med hjälp av lämplig skiftnyckel. Unbolt och ta bort monteringen spjällhuset. Höj van med domkraft och stödja den med pallbockar. Skruva loss oljefiltret med nyckeln oljefiltret. Unbolt och avlägsna oljetråget. Dra oljepumpen pick-up slang från oljepumpen, ta sedan bort oljepumpen hjälp av lämpliga sockets.
11

Ta ut med rätt uttag. Dra ur kontakten syresensor. Unbolt och ta bort röret avgas crossover. Ta bort locket momentomvandlaren med hjälp av lämpliga sockets. Vrid flexplate med svänghjulet turner tills du ser en av bultarna momentomvandlare. Avlägsna bulten. Upprepa tills alla momentomvandlaren bultarna har tagits bort.
12

Skjut domkraft under växellådan och palla upp den så att den precis nuddar botten av transmissionen. Ta bell bostäder bultar. Använd prybar att separera transmissionen och motorn, om det behövs.
13

Fäst motorn hissa till motorn. Jack det upp tillräckligt så att motorns vikt är utanför motorns infästningar. Ta bort muttrarna och brickorna från motorfästen. Unbolt och ta bort den vänstra avgasgrenröret. Lyft motorn ut för van med motor lyften och placera motorn på en motor stativ.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141251.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.