Ford Ranger Truck Byt Instruktioner kamrem

Ford rekommenderar att kamrem på Ford Ranger bytas vid 60.000 mil intervall. Detta har fastställts efter en omfattande studie av fordonets servicebok. Tillverkaren har också identifierat denna motor som freewheeling typ, där ett bälte misslyckande är osannolikt att orsaka motorskador. Belt misslyckande är vanligtvis inte ett materialutmattning problem men ett stretching problem. När bältet sträcker bortom förmågan hos spännaren för att hålla den tätt, kommer det att komma av. Saker du behöver
Uppsättning sockets
Ratchet
Breaker bar
Skruvnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

bort bältet tillbehörsdrivningens på framsidan av motorn med en skiftnyckel för att flytta spännaren bort från remmen under avlägsnandet. Ta bort fläkten radiator kylning med skiftnyckel för att ta bort skruvarna. Ta bort remskivan vattenpumpen genom att lossa de fyra muttrarna med skiftnyckel.
2

Dra plastpluggen ur den främre övre delen av kamkedjan lock. Vrid vevaxeln medurs med ett uttag på centrumskruven tills inställningsmärkena på vevaxelremskivan linje med 0 markeringen på timing plattan på framsidan transmissionskåpan. Titta genom hålet när kontakten tas bort och se till kamaxeldrevet inställningsmärket linje med en på blocket vid 5 klockan. Om markeringen på kamaxeln inte syns, vrid vevaxeln en gång så kammen varumärkena justera.
3

Skruva vevaxelremskivans bolt med en socket sedan bort vevaxelremskivan manuellt. Ta bort locket kamremmen med en 10 mm hylsa. Ta tidpunkten brickan remstyrningen. Lossa spännaren bulten med en skiftnyckel och en skruvmejsel för att flytta spännaren till vänster, bort från bandet. Löst åt bulten för att hålla den på plats.
4

demontera kamremmen. Montera den nya remmen börjar på höger sida, hålla bandet så hårt som möjligt på höger sida bort från spännaren. Se till att alla inställningsmärkena är inriktade. När transmissionskåpan är släckt kontrollerar mellanaxeln också. Tidpunkten märket på drevet och på blocket vid klockan 12. Detta är det drevet som förvandlar distributören, så det måste stanna helt i linje.
5

Lossa spännaren bulten med en skiftnyckel och låt den Spänn remmen. Kontrollera inställningsmärkena på vevaxeldrevet: märket på drevet ska ligga mot markeringen på blocket, och nyckeln sätt (den metallbit som låser drevet till veven) bör vara klockan 12. Kontrollera mellanaxeln att se till att båda varumärkena är klockan 12. Kontrollera kamaxeln och se till att båda varumärkena är uppradade vid 5 klockan.
6

Vrid vevaxeln två varv medurs och kontrollera inställningsmärkena. Dra åt bulten i bältessträckare ordentligt. Montera de återstående delarna i omvänd ordningsföljd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141114.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.