Hur man lägger freon i en 1999 Ford F-150 Pickup

Lägga köldmedium (freon) till din 1999 Ford F-150 pickup är ett vanligt hem bilverkstäder projektet. Luftkonditioneringssystemet i din lastbil använder R-134A köldmedium som finns på din lokala Biltema. Försiktighet måste vidtas för att förhindra överladdning av systemet som kommer att resultera i dålig kylning och möjlig skada på komponenterna. Använd en uppsättning av luftkonditionering mätare för att identifiera när systemet är fullt för att förhindra överladdning. Saker du behöver
A /C mätare inställd
R-134A köldmedium
Visa fler instruktioner
1

Fäst A /C mätare inställd till motorportarna i 1999 F-150. Det höga trycket line tjänst porten sitter på passagerarsidan av lastbilen, nära kylvätskebehållaren, och skyddas av en svart plasthölje. Den lågtryckssidan tjänsten porten sitter på ackumulatorn nära passagerarsidan av brandväggen och skyddas också av ett plastlock. I den här lastbilen, de hamnar som är olika storlekar, och mätaren set kan bara installeras på ett sätt. Dra tillbaka på snabbkoppling ring på röda slangkopplingen och snäpp fast den på högtrycksporten. Montera blå, lågt tryck slang, på samma sätt, på lågtrycksporten.
2

Ställ A /C kontrollerna på instrumentbrädan till max A /C och medelstora fläkthastighet. Starta motorn och observera spårvidd avläsningar. Det kan ta några minuter för spårvidd avläsningarna stabiliseras. Det låga trycket (blå) mätare ska läsa 40 PSI, och den höga tryckmätare (röd) bör läsa 350 PSI i ett fulladdat systemet.
3

Screw en burk freon till kan peka på slutet av den gula tjänsten slangen på A /C mätare set. Vrid vingskruven på kranen hela vägen in för att tränga igenom den övre delen av burken. Skruva loss vingmuttern att öppna burken. Öppna lågtryckssidan (blå) ventil på mätaren uppsättningen och låta burken av kylmedium att strömma in i systemet. Stäng ventilen när kan är tom och observera spårvidd avläsningar. Lägg extra burkar av köldmedium, som behövs, för att fylla systemet tills trycket är mellan 40 och 350 PSI.
4

Stäng av motorn och vänta ett par minuter för trycket i systemet till släpp. Detta kommer att förhindra skada på tjänsten portarna på lastbilen. Sätt tillbaka plastlock på portarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141109.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.