Dodge Dakota RT Performance

Dodge Dakota R /T var en speciell begränsad upplaga version av Dodge Dakota pickup. Den &Quot; R /T &Quot; beteckningen står för " Väg-och Track. " R /T konceptet har varit en del av Dodge varumärke sedan 1960-talet och betecknar en högpresterande upplaga av en allmän produktion fordon. Dodge Dakota R /T levt upp till denna tradition. Historia

första R /T fordon var högpresterande versionen av 1967 Dodge Coronet. Dodge Dakota R /T var den första lastbilen att bära R /T beteckning och debuterade på 1998 års modell år. Dodge producerade Dakota R /T upplagan genom 2003 års modell år.
Motor

Dodge Dakota R /T erbjöd bara ett val av motor. Denna motor, en V-8, förblev konstant under Dodge Dakota R /T ' s produktionscykel. En 5,9-liters Magnum, producerade motorn 360 cubic inches av förskjutning, 250 hästkrafter och 345 pund-fot av vridmoment.
Transmission och Suspension

Dodge Dakota R /T kom standard med en två-hjulsdrift överföring med hjälp av en fyra-växlad automatlåda. Suspensionen själva systemet sänktes för prestanda och utformad för att krama vägen. Denna kombination gjorde det en högpresterande fordon. Men Dodge offrade last dragande till förmån för förbättrad hantering.
Övriga Förbättringar

Även avgassystemet på Dodge Dakota R /T har utformats med prestanda i åtanke . Avgaserna erbjuds på Dakota R /T var en prestation avstämt systemet. Det utnyttjade dubbla inlopp och tillverkade av rostfritt stål. De 17-tums däck som kom på Dakota R /T var avsedda att vara överdimensionerad. Det gjorde dem hålla vägen bättre, ger bättre hantering för prestanda-typ körning. Addera The Bottom Line

Dodge Dakota R /T hade en betoning på precision hantering . Drivlinan var mycket lyhörda, med ökad stabilitet i svängar. En differentialbroms byggdes i modellen för att ge ökad dragkraft. Denna ökning av dragkraft inte bara bistått med svängar men även hjälpt till med snabba starter från en hållplats. Resan på Dodge Dakota R /T var avsedd att vara snabb och vig, kvaliteter du inte ' t alltid ser i en lastbil.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141104.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.