Specs på Ford Sport Trac

Baserat på bolagets omåttligt populära Explorer SUV, är Ford Explorer Sport Trac huvudsak identisk med sin kusin, men kommer med en pickup-truck säng i stället för en bakre lastutrymmet. Denna halv lastbil, var hälften SUV ämnad för att konkurrera mot besättningsmedlemmar med hytt och delning såsom Honda Ridgeline. Sport Trac första generationen (2001 till 2005) har förbättrats på många sätt för den andra generationens införande 2007. Grundläggande specifikationer

Den första generationen mätt ungefär 205 inches lång, 71 inches bred och 70 inches hög och kom med en ganska lång 125-tums hjulbas. Vad är typiskt för moderna amerikanska bilar, var den andra generationen större på alla sätt: 210 inches lång, 73 inches bred, 71-72 inches hög med en 130-tums hjulbas. Vikt ökade från 4,349 pounds till 4,570 pounds för 4-hjulsdrivna modeller.
First Generation Drivlina

Den första generationen Sport Trac var tillgänglig endast med en overhead-cam version av Fords gamla standby 4,0-liters Köln V-6, vilket gjorde 205 hästkrafter och 242 ft-lbs vridmoment med hjälp av en variabel längd insugningsröret. Detta är exakt samma motor som används i samma tappning Ford Ranger, Mazda B-Series, Mustang och Land Rover LR3. Den 5-växlad manuell överväxel växellåda erbjuds var M5OD från Mazda. Sport Trac hade också, som ett alternativ, det första 5-växlad automatlåda som någonsin använts i en amerikansk bil, Ford Bordeaux 5R55E.
First Generation Performance
< p> Med en 5-växlad automatlåda och standard V-6, klämde Cars.com en 8,7 sekunders 0 Till 60 mph tid från deras Sport Trac Test mule, men lastbilen var allt ut i sanden när det seglade genom den fjärdedel mil på en maklig 16.7 sekunder. Motor Trend kämpade Sport Trac: s 2-tons heft genom sin slalom test till ett belopp av 55,7 mph. MT: s genomsnittliga bränsleekonomi för sin långsiktiga Sport Trac testare var 16,6 miles per gallon.
Second Generation Drivlina

Köln V-6 och 5-växlad automatisk stannade på för Sport Trac: s nästa generation under 2007, men den manuella växellådan var inte längre ett alternativ. Goda nyheter kom i form av en extra kraftfull 24-ventil, 4,6-liters modulära V-8 motor som gjorde 292 hästkrafter och 300 Nm. av vridmoment. Den V-8 var och (från 2010) fortfarande är endast tillgänglig med en 6-växlad automatlåda. Den 6-växlad hjälper till att hålla den högvarviga modulära V-8 i sin effektklass för bästa prestanda.
Second Generation Performance

Även trots truckens ökat massa, var sin V-6 enmile tid faktiskt 0,1 sekund bättre för den andra generationen (stor del på grund ytterligare fem hästkrafter och 10 Nm. mer vridmoment), och dess 0 Till 60 tid förbättrades till drygt 8 sekunder för V -8 utrustade modeller, som (märkligt nog) i genomsnitt en mil per gallon mer än V-6 modeller. Cars.com in en slalom hastighet av 56,3 km /h för 2-hjulsdrivna V-6-modellen, räknar lite långsammare hastighet för 4WD eller V-8 modeller Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141097.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.