Hur man tar bort en vattenpump på en Ford F-250 7,3

Den 7,3-liters diesel V-8 motor i din Ford F-250 använder en kraftig vattenpump att cirkulera frostskyddsmedel genom kylaren och passager kylvätska för din motor för att hålla den igång sval. Om din vattenpump är sliten, det kanske inte kunna cirkulera kylmediet korrekt, orsakar din motorn överhettas. I detta fall måste vattenpumpen tas bort för att installera en ny pump. Vattenpumpen är monterad på framsidan av motorblocket och är tätad mot blocket anliggningsytorna med en O-ring packning. Om frostskyddsmedel läcker från runt vattenpumpen, är dess avlägsnande också nödvändigt så att packningen kan ersättas. Saker du behöver
dräneringskärlet
19 mm Tång skiftnyckel
5/16-tums mutterdragare
½-tums spärrnyckel
10 mm skiftnyckel
1 7 /8-tums skiftnyckel
Spårskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Placera en fem-gallon drain pan under värmeelementet dräneringsventil på förarsidan av kylaren. Lossa, men ta inte bort, vände dräneringsventil med en 19 mm nyckel i en moturs riktning. Tillåta kylvätskan rinna helt från kylaren dra sedan dräneringsventil.
2

Öppna huven. Avlägsna spill slangen från vit plast kylvätsketanken på toppen av motorn med en tång. Ta bort de tre fästskruvarna från tanken med en 5/16-tums mutterdragare. Ta tanken från motorrummet.
3

bort den övre kylarslangen genom att klämma klämmorna med en tång samtidigt dra slangen från kylaren och vattenpumpen. Placera en ½-tums spärrnyckel i det fyrkantiga hålet på serpentin remspännaren på toppen av motorn. Vrid nyckeln moturs för att lossa remspänningen. Slip bältet från sina remskivor och ta bort den från motorrummet. Sakta höja handtaget på skiftnyckel och ta bort den.
4

Ta bort de två skruvarna från toppen av plast fläktkåpa med en 10 mm skiftnyckel vände i moturs riktning. Ta centrum muttern som håller fläkten på framsidan av vattenpumpen med en 1 7/8-inch nyckel vrids i moturs riktning. Lyft fläktkåpa och fläkten tillsammans från motorrummet, var försiktig så du inte skadar kylarens lameller.
5

Dra de elektriska kontakterna från kylvätskans temperaturgivare och cam sensor på framsidan av vattenpumpen. Lossa och ta bort de nio skruvarna som fäster vattenpumpen på framsidan av motorblocket med en 10 mm skiftnyckel vände i moturs riktning. Bänd försiktigt vattenpumpen från dess anliggningsytorna med en skruvmejsel och ta bort den från motorrummet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141048.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.