Hur man tar bort de kylarslangar från en 1997 Dodge Ram

Din 1997 Dodge Ram har en övre och nedre kylarslangen som cirkulerar kylvätska från motorn till kylaren och tillbaka igen. Du bör inspektera slangarna vid varje servicetillfälle och överväga att ersätta dem efter 60.000 miles. Andra skäl för att ta bort dem inkluderar radiator eller motorbyte och diverse andra främre reparationer motor som kräver dem att komma bort för bättre åtkomst. Vem som helst med grundläggande bilreparationer färdigheter kan ta bort slangarna i ungefär 15 till 30 minuter. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
mekaniker plockning (tillval)
Visa fler instruktioner
1

öppna flaskan kylvätska overflow att tillåta systemet för att ventilera. Flaskan sitter över wheelwell.
2

Skjut drain pan under den främre änden och klättra under den med socket set. Placera drain pan direkt under nedre kylarslangen inloppet på kylaren.
3

Lossa slangklämman på nedre kylarslangen där slangen ansluter kylaren använder socket set. Skjut slangklämman bort och dra slangen från kylaren för hand. All kylvätska i motorn och kylaren börjar rinna ut så var beredd.
4

Vänta kylmediet att stoppa dränering. Lossa slangklämman på den andra änden av den nedre kylarslangen, skjut tillbaka sedan dra slangen av för hand.
5

Lossa slangklämmorna på övre kylarslangen och drag att en av radiator först och sedan termostathuset. Du kan behöva använda en mekaniker hacka för att bryta förseglingen mellan slangen och kylaren utlopp eller slang och termostathuset genom att skjuta spets plocka mellan de två och arbeta dig runt hela tätningen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141033.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.