Hur man installerar ett tändningslås i en 1983 Chevy C-10

Byta tändningslåset i din 1983 Chevy C-10 pickup presenterar några utmaningar. Monterad på rattstången, är tändningslåset i denna lastbilen skyddas av bromspedalen montering och fäste, och är inte tillgänglig direkt från under instrumentbrädan. Rattstången måste sänkas från instrumentbrädan för tillträde till tändningslåset. Ändå är denna reparation projekt fortfarande väl inom den genomsnittliga helgen mekaniker kompetensnivå och kräver endast grundläggande handverktyg för att slutföra. Saker du behöver
3/8-tums enhet socket uppsättning
¼-tums enhet hylssats
Metric skiftnyckel set
Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner

1

Ta bort panelen streck trim, placerad under rattstången, med hjälp av en Phillips skruvmejsel. Leta reda på de fyra 9/16-inch muttrarna som fäster fästet rattstången till instrumentbrädan och ta bort dem med en 9/16-inch socket och hylsnyckel. En lång förlängning på hylsnyckel kommer att göra bort de två bakre muttrarna lättare. Sänk rattstången försiktigt tills den får stöd av förarsidan framsätet.
2

Vrid tändningsnyckeln till "Off-olåst" läge. Ta bort de två 5/16-tums nötter och de två 3/8-tums muttrarna som håller tändningslåset och helljus brytaren på rattstången. Bänd manöverstången från urtaget i botten av brytaren med hjälp av en vanlig skruvmejsel. Koppla upp övergången från det elektriska kontakten och kasta den gamla kontakten.
3

Placera den nya brytaren till "Off-olåst" läge genom att föra ner i den andra skåran. Montera strömbrytaren genom att halka manöverstången i fördjupningen på den nedre delen av strömställaren och kopplar den till rattstången med hjälp av de ursprungliga skruvarna. Testa justeringen av växeln, innan du byter ut rattstången, genom att vrida tändningsnyckeln till "Start"-läge. Lossa och skjut strömbrytaren uppåt kolumnen aning tills motorn startar när nyckeln är i "Start"-läge. Installera helljuset switchen med de ursprungliga 5/16-tums nötter.
4

Höj rattstången på plats i instrumentpanelen fästet och skruva ordentligt på fästet med de ursprungliga bultarna. Kontrollera tändlås justeringen en sista gång och sedan installera den undre streck trim panel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141013.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.