Vad orsakar oljeläckage Pan i Lastvagnar?

Om du har en lastbil som har plågats upp några körsträcka, då du kan ha ett oljeläckage på händerna. Oljeläckage kan komma från var som helst i motorn där oljan pumpas och ofta uppstår när olja sipprar genom packningar och tätningar som har korroderade och slitna ut. Merparten av tiden, fixa en oljeläckage är helt enkelt en fråga om att ändra de tätningar och packningar, men ibland lösningen kräver en hel del arbete för att komma åt de delar som behöver packningar och förändrade tätningar. Old Age

normalt slitage av din lastbil olja uppvärmning och nedkylning, liksom de delar som innehåller olja, såsom oljetråget, kan så småningom leda till ett oljeläckage. Läckaget sker som packningen som tätar den övre och nedre delen av oljetråget slits ut och sprickor, att förlora sin förmåga att hindra oljan från att läcka ut mellan tätningen. Använda en stop-läcka additiv kan ge en kortsiktig lösning eftersom den förtjockar motorolja, men om en packning läcker, så småningom läckan kommer att bli värre. Tyvärr finns det inget sätt att veta exakt när oljetråget packningen kommer att börja läcka. Generellt gäller att ju äldre fordonet är, desto större är sannolikheten för en läcka utvecklas. Byte av oljetråg packningen är ett enkelt jobb för att lyfta fordon, lossa bultarna som förbinder botten av oljetråget till toppen och byta ut packningen på oljetråget. Tänk bara på att tappa ur oljan först och har en fångst pan nedanför toppen av oljetråget för att fånga någon annan olja som läcker ut från systemet.
Drain Plug

Om avtappningspluggen inte är åtdraget, sedan ett oljeläckage kommer snabbt utvecklas från oljetråget området av din lastbil. Om avtappningspluggen inte åt tillräckligt, då olja kan sippra ut ur packningen runt avtappningspluggen. Alternativt, om avtappningspluggen är hårt åtdragen, kan packningen som tätar avtappningspluggen till oljetråget skadas och behöver bytas. Det är också möjligt att om avtappningspluggen är felaktigt skruvas in, att trådarna kan dras. Om detta är fallet, ett oljeläckage från avtappningspluggen kommer att utvecklas.
Oljetrågstillval Bultar

Bultarna som förbinder övre och nedre oljetråg får också en orsak läcka. Om du nyligen har bytt packningen oljetråget och varsel olja läcker, så du kanske inte har skärpt bultarna tillräckligt för att göra tätningen ogenomträngliga. I så fall kan du behöva göra om ditt arbete och lägga mer silikon på den nya packningen så att den tätar korrekt.
Andra orsaker

Ofta, när olja läcker genom andra delar av lastbilens oljesystem, kommer olja droppa ned över motorn och samla på undersidan av oljetråget. Om du aldrig har behandlat oljeläckage innan, då det kan vara lätt att förväxla detta med ett läckage som kommer från oljetråget själv när, i verkligheten, är det som kommer från andra delar som du inte kan se så lätt. Ta din bil till en mekaniker och ha honom tvätta och inspektera motorn kan berätta för dig var dina oljeläckage kommer ifrån.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141027.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.