Hur man kan förbättra körsträcka med en Ford 6-liters Power Stroke Engine

Den 6.0L Power Stroke diesel fanns i Ford lastbilar 2003-2007 årsmodeller och ersätts med 7.3L motor. Med blygsamma hästkrafter och inkomst vridmoment jämfört med föregående Power Stroke motor, kom 6.0L också med förbättrad bränsleekonomi. Dock måste vissa kriterier vara närvarande vid 6.0L att uppnå bästa bränsleekonomi möjligt i en så kraftfull motor. Även om det inte finns något "magiskt piller" för att förvandla din diesel till ett bränsle sipper, kan flera commonsense aktiviteter upprätthålla bästa bränsleekonomi möjligt. Saker du behöver
15W40 tvättmedel olja
Oljefilter
Bränslefilter kit
Luftfilter
Motorcraft eller Stanadyne cetantalshöjare Review, Digital lufttrycksmätare
Visa mer Instruktioner
1

Byt olja och filter regelbundet med en hög kvalitet filter, såsom ett Motorcraft, Wix eller Napa Guldlinjen. Se till att använda 15W40 tvättmedel olja som är godkänd för 6.0L motorer. Det planerade underhållet guide kräver ett oljebyte varje 5000 miles eller 200 motortimmar om lastbilen körs i svåra driftförhållanden. Använda lastbilen i ett storstadsområde, en dammig område, som ofta korta resor, körning i stop and go trafik och bogsering alla faller under svåra plikt kriterier. Chansen finns, om du kör en lastbil i USA eller Europa, du hamnar i svåra plikt kategorin. Smutsig olja kan slammet upp bränslespridare, hindrar dem från att arbeta vid full effektivitet och beröva dig av bränsleekonomi.
2

Byt bränslefilter var 12.000 till 15.000 miles. En ansluten bränslefilter kan också leda till injektor skador och dålig bränsleekonomi.
3

Byt luftfiltret så ofta det behövs. Lastbilar trafikerar dammiga byggarbetsplatser eller gårdar kan behöva nya luftfilter så ofta som var 100 miles, beroende på mängden ledig tid i dammiga förhållanden. Du kan testa luftfiltret genom att ta ut den och släppa den på marken, intagsände ner, från 12 inches i luften. Om någon smuts alls förskjuts på marken, byt filter.
4

Häll en flaska cetantalshöjare i varannan tank bränsle när du fyller lastbilen upp med diesel. Cetane är att dieselbränsle vilken oktan är att bensin. Motorn är konstruerad för att köras på ett cetantal på minst 40. Tyvärr har många bensinstationer komma undan med att sälja Cetane som inte uppfyller motsvarande betyg. Cetantalshöjare kommer att säkerställa att du når önskad rating. Du kan köpa Motorcraft cetantalshöjare genom din lokala Ford-återförsäljare eller köpa Stanadyne varumärke på de flesta bilen stannar.
5

Ställ din däcktryck varannan vecka. Använd en digital mätare för att kontrollera däcktrycket. Däcken skall vara inställd på trycket tryckt på VIN dekal på insidan av förarsidans dörr ram. Lita inte på antalet tryckta på däcket, om du inte har enormt stora, överdimensionerade däck med en lift kit eller andra modifieringar fjädring. Naturligtvis kommer hissen kit och fjädring modifieringar beröva motorn för bränsleekonomi, så ha detta i åtanke också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140936.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.