Hur man byter batteri i en Ford 550

Ford 550, eller bättre känd som F-550, är ​​en medeltung lastbil som använder Fords populära F-serien Super Duty hytt. Skillnaden mellan en F-550 och Fords mindre Super erbjudande Duty är dess mycket större bogsering och dragande kapacitet, vilket är £ 19.500. F-550 levereras som standard med Fords stora bensin-och dieselmotorer som också används i Fords mindre Super Duty lastbilar, F-250, F-350 och F-450. Batteriet eller batterierna (i fallet med den diesel modell) kan ändras i din F-550 på bara några minuter. Saker du behöver
Skiftnyckel
1 batteri (2 batterier för diesel F-550s)
Visa fler instruktioner
1

i parkeringsbromsen och dra Huvlås handtaget på förarsidan kick panel i hytten. Slip fingrarna i mellan öppnandet av den främre delen av huven och grillen panelen. Skjut huven säkerhets-spärren över och öppna motorhuven.
2

Lossa batteriets minuskabel från batteriet genom att placera en skiftnyckel på klämman muttern och vrida den i en moturs riktning. Inte helt ta bort muttern.
3

Lyft kabeln från terminalen. Använd en fram och tillbaka gungande rörelse på kabeln för att lossa den från batteriet samtidigt som du lyfter upp den om det behövs. Nu bort pluskabeln från batteriet på samma sätt.
4

Lossa muttrarna på vardera sidan av batteriet nedhållande klämma med en skiftnyckel i moturs riktning. Lyft klämman från toppen av batteriet och ställ det åt sidan. Observera riktningen på batteriet genom att kontrollera vilken sida de positiva och negativa polerna är på att se till att du installerar det nya batteriet i samma position. Lyft upp batteriet (det kommer att bli mycket tung) rakt upp från batterilådan och ut ur motorrummet. In i motorrummet
5

Sänk det nya batteriet och ställ den på batterilådan. Se till terminalerna i samma riktning som det gamla batteriet så att deras respektive kablar kommer att kunna nå dem. Skjut den positiva batterikabeln till batteriets pluspol och dra åt klämman muttern med en skiftnyckel i medurs riktning. Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen på samma sätt.
6

Byt batteri hold-down klämma och dra åt muttrarna i ett medurs med en skiftnyckel.

7

Upprepa ovanstående förfarandena för dieseldrivna F-550s som har ett extra batteri på den motsatta sidan av motorutrymmet. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140875.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.