Hur byta olja på en Ford F-450 Diesel

Byta olja på en Ford F-450 är bara lite annorlunda än oljebyte på andra Ford F-serien. Korrekt underhåll på en Ford F-450 diesel är avgörande för att göra motorn gå bättre och håller längre. Nyckeln till service av Ford F-450 är att veta var man kan hitta oljefiltret och veta hur många liter olja för att lägga till motorn. Du kan byta olja och oljefilter på Ford F-450 dig med rätt verktyg. Saker du behöver
36mm socket
Ratchet
Oljefilternyckel
Hylsnyckelsats
Ny koppar Oil bricka
för dieselmotorer
Oljefilter
Oil catch pan
Tratt
Visa fler instruktioner
1

Placera oljan fånga pan under oljetråget och ta bort avtappningspluggen och låt oljan flöda in oljan fånga pan. Medan oljan rinner in fångsten pan, var beredd på att byta oljefilter.
2

Ta en 36mm hylsa och spärrnyckel och ta bort oljefilterhuset topp. Den oljefilterhuset på Ford F-450 diesel kommer att vara direkt i mitten av motorn.
3

Dra oljefiltret ut. Var noga med att hålla oljefiltret upprätt så att oljan inte kommer att spilla överallt.
4

Sätt det nya oljefiltret i oljefilterhuset och sätt tillbaka oljefilterhuset lock.
5

Gå tillbaka under lastbilen och satte oljepluggen tillbaka i oljetråget och dra åt oljepluggen.
6

Gå tillbaka överst på motorn och lägg i tratten oljepåfyllningen mun. Lägg sedan till 7 liter olja i motorn. När du är klar, lägg oljan locket igen.
7

Veva trucken och låt oljetrycket kommit upp till arbetstemperatur och sedan stänga lastbilen utanför. Vänta minst fem minuter för att ge oljan hinner rinna tillbaka ner i pannan och kontrollera oljenivån på mätstickan och tillsätt mer olja tills oljan når märket FULL på mätstickan.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140818.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.