Hur man testar 12V batterier på en diesel lastbil

Testa batterierna i din diesel lastbil behöver inte vara en komplicerad process. Batterierna på en lastbil är kopplade till trucken annorlunda än i en vanlig bil. I diesel truck 03:57 batterier krävs att veva lastbilens motor. Om ett av batterierna är död, då trucken inte kommer vev. Belastningen testet är det mest effektiva sättet att testa batteriet eftersom det faktiskt sätter en belastning på batteriet då mätare den för att avgöra om batteriet är svagt. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Battery Load Tester
Visa fler instruktioner
1

Hyr ett batteri verktyg belastningstest från din lokala bildelar butik. Detta är en anordning som testar strömmen på batteriet och talar om hur mycket laddning batteriet har.
2

Lokalisera och ta bort batteriluckan på din lastbil. Större lastbilar kommer att ha ett batteri låda med passagerardörren. Batteriluckan har två band som håller den på plats.
3

Koppla varje batteri med en hylsnyckel genom att ta bort alla de positiva kablarna och negativa terminaler. Det spelar ingen roll i vilken ordning du tar bort batterikablarna.
4

Fäst lasten testaren att det första batteriet genom att placera den positiva kabeln till den positiva polen. Den positiva terminalen indikeras av "Plus" (+) symbol. Fäst den negativa kabeln till den negativa polen. Den negativa sidan är markerad med en "negativ" (-). Symbolen
5

Observera där nålen på mätaren stannar. Detta kommer att berätta hur mycket laddning batteriet har i det. De områden kommer att vara färgkodade. Grönt innebär att det är en bra laddning på batteriet. Om nålen faller i den röda zonen, innebär att batteriet är svagt.
6

Vänd vippströmbrytare på botten av testaren. Detta kommer att placera en belastning på batteriet. Observera där nålen sitter. Detta kommer vara färgkodade också, med rött indikerar en låg laddning och grönt bra. Om batteriet är dåligt, kommer nålen landa automatiskt i området betecknas "Bad."
7

Upprepa dessa steg för de återstående batterierna. Byt varje dåligt batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140758.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.