Hur man gör ett motorbyte på en GMC Suburban

Motorn på GMC Suburban tar på enorm stress och påfrestningar, om Suburban är drar en släpvagn eller bara rida på vägen. Vikten av Suburban lägger stor belastning på motorn och transmissionen, oavsett vad. Motorn kommer att låsa upp eller bränna ut någon gång under livet av GMC Suburban, och du måste ta bort motorn och renovera eller byta ut den. Saker du behöver
Stor och liten plastbehållare
Wrench
Jack
Ratchet uppsättning
Chain
Hoist
utbytesmotor
Visa fler instruktioner

1

Placera en liten behållare under servopumpen för att fånga den vätska som du kommer att dränering från pumpen. Lossa muttrarna vid botten av pumpen med en skiftnyckel som ansluta slangarna till pumpen. Ta bort slangarna från pumpen och låt pumpen och avloppsslangar i behållaren.
2

Placera stora behållare under kylaren, glider under Suburban och dra ut pluggen.

Billiga 3

Pressa klämman med skiftnyckel på de övre och nedre ändarna av slangen på kylaren. Avlägsna kylarslangen, ta sedan bort de skruvar och muttrar som håller kylaren till motorns främre vägg med skiftnyckel. Ta bort kylaren från motorhuset.
4

Placera domkraften under motorn och lyft motorn upp några inches att avlasta vikten från motorfästen. Använd spärrfunktion inställd för att ta bort motorfästet bultarna från motorfästen. Ta motorfästet från beslagen på båda sidor av motorn.
5

Ta bort skruvarna från transmissionen som säkra den till motorn. Ta bort skruvarna från avgasgrenröret med skiftnyckel och Ratchet set och dra avgasgrenröret bort från motorn.
6

Anslut kedjan på motorn hissa till motorns motorfäste fixturer och hissa motorn ur motorhuset.
7

Sänk den nya motorn i motorhuset och linje upp motorn till transmissionen. Byt ut skruvarna till den överföring som fäst den till motorn. Byt avgasgrenrör i motorn och byt ut bultarna till motorn med nyckeln och ratchet set.
8

Placera domkraften under motorn och lyfta upp några inches för att avlasta tyngden från motorfästen. Byt motorfästen till beslagen på båda sidor av motorn med spärrfunktion set.
9

Byt kylaren till motorn bostäder. Byt ut kylaren till motorns främre vägg, sedan ersätta de skruvar och muttrar som håller fast kylaren till motorns främre vägg med skiftnyckel. Byt kylarslangen till kylaren och motorn.
10

Byt servopumpen till motorns brandvägg. Byt slangarna till pumpen. Byt ut muttrarna på undersidan av pumpen och dra åt dem med en skiftnyckel, fästa slangarna till pumpen. Fyll på servopumpen med servostyrning vätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140744.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.