Så ändrar Stora lastbilsdäck från Hand

Ändra en stor lastbil hjul är svårare än att byta ut en bil hjul på grund av storleken och vikten på hjulet. Den andra frågan gäller är att muttrarna på en stor lastbil är i allmänhet svårare att lossa än en bils. I de flesta fall behöver du en skiftnyckel air effekt att lossa de envisa muttrarna. Beroende på lastbilen du kan bryta muttrarna löst med en stor breaker bar. Du kan köpa breaker bar på någon butik som specialiserat sig på försäljning av verktyg. Saker du behöver
Chock
stor lastbil jack
Bräckjärn
Air mutterdragare
Air påverkan Hylsnyckelsats
3/4-tums breaker bar
3/4- tums Hylsnyckelsats
nytt hjul
Visa fler instruktioner
Ta av hjulet
1

Lossa muttrarna med en stor hylsnyckel. Ta inte bort muttrarna som du bara vill lossa them.This kommer att kräva en 3/4-size hylsnyckel eller en tjock breaker bar om du inte har tillgång till en mutterdragare med tillräcklig lufttillförsel. Om du använder en skiftnyckel påverkar luft, då bortse från detta steg.
2

i parkeringsbromsen. Om du tar bort en back däck då du kommer att behöva chock framdäcket med ett cementblock.
3

Höj lastbilen att få hjulet från marken. Om du tar bort en framdäcket då du kommer att höja den från framaxeln. Om du tar bort en back däck då du kommer att höja om från differentialen i ryggen. Placera domkraften under mitten av axeln eller direkt under differential och höja trucken tills hjulet befinner sig på marken.
4

Lossa och ta bort muttrarna från hjulet. Placera dem på ett säkert ställe så att du kan återanvända dem.
5

tag i hjulet på sidorna och försöka dra bort. Hjulet kan ha fastnat på axeln så du kommer att behöva för att lossa det med ett kort handtag slägga. Strike hjulet från baksidan för att frigöra den från axeln.
6

Dra hjulet från axeln med händerna. Du kan använda ett stort bändjärn att lyfta den nedre delen av hjulet och bända bort från axeln. Låt hjulet falla till marken. Ta tag i toppen och rulla bort den från trucken. Addera Installera det nya hjulet
7

Placera det nya hjulet framför önskad axel. För att göra detta enkelt kommer du vill vara säker på tappmuttem hål på hjulet är i samma position som de hjulbultar på axeln.
8

Hukar sig och linda armarna runt hjulet. Lyft med benen för att placera hjulet på axeln. Lyft upp hjulet på hjulbultarna. Om du har ett stort spett du kan placera bändjärn under hjulet och höja spett och detta kommer att höja hjulet på axeln. Du kommer bara att behöva lyfta den på reglarna när hjulet är på axeln.
9

Starta muttrarna. Dra inte åt muttrarna tills alla muttrarna är på hjulbultarna.
10

Dra åt hjulmuttrarna med omväxlande från ena sidan av hjulet till den andra. Om du drar åt en topp lug nut sedan nästa tappmuttem att dra åt kommer att vara en botten lug nut. Dra åt varje öra så hårt du kan med breaker bar eller stora hylsnyckel. Använd samma procedur om du använder en luftdriven mutterdragare.
11

Sänk bilen till marken. Dra jack bort från lastbilen.
12

Dra åt muttrarna igen för att säkerställa att de är täta. Dra åt dem så hårt du kan få dem. Kontrollera alla tappmuttem som togs bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140727.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.