Hur man väljer en vinsch att montera på en lastbil

Vinschar är ett måste för alla off-road entusiaster. Huruvida vinschen är för tillfällig användning återvinning eller för tunga terränggående sylt, kan det visa sig vara en viktig del av din lastbil. Samtliga vinschar är inte skapade lika. Du bör ta dig tid att välja en vinsch för din lastbil. För liten en vinsch, och det kommer att kännas som att du inte har någon. För stor för en vinsch är ett slöseri med pengar. Ta hänsyn till din lastbilens vikt och den typ av off-road körning du gör för att fastställa rätt vinsch setup för din lastbil. Saker du behöver Truck bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Köp en vinsch som har en rating linje dra för din lastbil. För att bestämma hastigheten linje dra, ta totalvikt din lastbil som anges i din lastbil bruksanvisning och multiplicera vikten med 1,5. Detta kommer att ge dig den draghållfasthet du behöver i en vinsch linje.
2

Välj ett rep typ som passar dina behov och budget. Vajer är den vanligaste linan installerad på vinschar av tillverkaren. Vajer är värmetålig, motståndskraftig mot nötning och ganska billigt. Vajer kan skadas när inte ordentligt buffras, och kommer att gå tillbaka om rep raster. Syntetiskt rep är lätt och kommer att sjunka om bruten. Syntetiskt rep kommer att motstå värme och ofta är lättare att arbeta med. Däremot syntetiska lina kommer vid en högre initial kostnad.
3

Leta efter vinschar som inte har mer än 100-meter lina. Draghållfastheten av linjen bestäms av linje som ligger närmast till trumman. Ju kortare linjen, desto mer exakt din draghållfasthet vara. Du kan köpa ytterligare 50-fots förlängning för att lägga till vinsch linjen, om behov skulle uppstå.
4

Bestäm vad du behöver för att använda vinschen för att kunna avgöra vilken typ av vinschmotorn behövs . En tillfällig vinsch användare klarar sig med en permanent magnet vinschmotorn. Dessa motorer drar mindre ampere, men värms upp snabbt. För kallt väder eller tunga användningsområden duty, är det bättre att investera i en serie lindad motor.
5

Utvärdera de elektriska överväganden för ditt fordon. Dragningen på batteriet för att starta din lastbil kan leda till att ha batteriet laddas ur för snabbt. Ett alternativ är att koppla in ett extra batteri speciellt för vinschen. Du kan också lägga till en högre strömstyrka generator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140642.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.