Typer av lastbilar i Indien

Lastbilen tillverkningsindustrin i Indien producerar olika typer av lastbilar för olika användningsområden. Lastbilar kan vara medeltunga kommersiella fordon med en totalvikt från 3,5 till 16 ton, eller tunga lastbilar och bussar med en totalvikt på över 16 ton. Lastbilar från lätta nyttofordon kategori har totalvikter på mindre än 3,5 ton. Varför har lastbilsindustrin fått ökad betydelse i Indien?

Vikten av lastbilstransporter industrin i Indien ökar. Lastbilar kan använda externa och kuperade områden där järnvägslinjer inte kan konstrueras. Den lastbilsindustrin möjliggör snabb, enkel utförsel av varor och accepterar mindre laster än järnvägar. Branschen har fångat korta sträckor godstransporter och en stor bit av långväga godstransporter där snabb leverans från järnvägar är nödvändig.
Typer av lastbilar i Indien

godstransporter lastbilar i Indien är tunga bärare som används för att transportera paket, kurir och logistik. Vissa används för att transportera bilar, tvåhjulingar och tre-hjulingar, tegel, sand och kol, eller som vatten /bensin tankfartyg.

Konventionella lastbilar är robust och används som transit blandare, containrar, tankfartyg syra, återvinning lastbilar, självlastande kranar och även som gasol gasbehållare.

Dumper är robusta fordon som används för tippning i branscher som byggande och bebyggelse, gruv-och stenindustrin, och den offentliga tjänstesektorn. De kan användas för on-eller off-highway behov. Finns lastbilar som används av kommunala bolag och byggbranschen

Dumper. Hytterna inkluderar plocka upp förarhytter som bruksfordon. Hytterna finns i sex-, åtta-och 10-sitsiga modeller. Skåpbilar och långtradare i Indien används för att transportera gods.
Ledande indiska lastbilstillverkarna

Ashok Leyland är den ledande lastbilstillverkaren i Indien. Det är specialiserat på tillverkning av godstransporter lastbilar, stela lastbilar, tipp och hytter. Andra aktörer i lastbilen tillverkningsindustrin är Tata Motors, Swaraj Mazda, Force Motors, Hindustan Motors och Volvo. Mahindra och Mahindra gör olika serier av hytter och skåpbilar. Eicher Ltd är känt för sitt utbud av konventionella lastbilar. Indien

Ashok Leyland s åkerier modeller som 1613H, Comet 1611, 4/51GS och 1616H
Populära lastbilsmodeller -BSIII är populära. Populära stela lastbilsmodeller inkluderar Ashok Leyland s Ecomet 1112 och Ecomet 912, Tata Motors LPT 1109 Turbo Truck, Swaraj Mazdas Swaraj 4 och Sartaj WV26-S och Volvos Volvo FM. Höga säljande tippvagn modeller inkluderar Ashok Leyland s Bison Tipper och Taurus 2516-6X4 modeller Tipper. Den bäst säljande dumper i Indien är Ashok Leyland s ALRD 20 Bakre Dumper.
Problem i lastbilsbranschen

Den globala finanskrisen 2008-09 har höjt s lastbilsindustrin råvarukostnader. Detta har lett till prisökningar för indiska lastbilar. I april 2008, hopfällbara Tata Motors sin lastbil priserna med i genomsnitt 3,5 procent. Detta påverkar efterfrågan.

Energikrisen perioden 2003-08 har höjt fordonsindustrin bränslepriser, sänka efterfrågan på låg-bränsleeffektivitet lastbilar som pickups. Det är ett steg för att använda järnvägarna mer för godstransporter på grund av oro energisparande och fattiga väginfrastruktur i Indien som hindrar lastbilsindustrin effektivitet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140560.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.