Vad är semi lastbilar?

Den semi lastbil, även kallad en traktor-trailer rig eller stora riggen, är en dieseldriven bil som drar en stor släpvagn. Den 18-hjulfordon och släp haul varor över hela världen. I USA, uppskattningsvis 2 miljoner traktor med släp är på väg transporterar varor för ungefär en halv miljon företag. Under 2006 reste stora riggen lastbilar omkring 433 miljarder miles i USA historia

bensindrivna lastbilar började visas på nordamerikanska vägar på 1890-talet. Lastbilen roll i första världskriget visat sin mångsidighet och vital karaktär för att transportera material långa sträckor. Uppskattningsvis 300 lastbilsmärkena var på väg från mitten av 1920-talet. År 1995 var den siffran minskat till endast nio lastbilar byggare. Idag är dessa beslutsfattare producerar cirka 150.000 lastbilar per år. Addera Semi Defined

halv lastbil och släpvagn består av tre axlar. Framaxeln är placerad under motorrummet på en standard hytt för att styra. Den andra axel bakom hytten driver fordonet. Den tredje axeln på baksidan av släpet har fyra uppsättningar av dubbelmontage för att stabilisera vagnen och bära lasten.
Ämnesrubriker

stora riggen är antingen identifierats som en klass 7 eller klass 8 lastbil. En klass 7 lastbil kräver en kommersiell körkort med en totalvikt på mellan £ 26.001 till £ 33.000. Klass 8 lastbilen kräver också en kommersiell körkort och har en GVWR rating av mer än 33.000 pund.
Typer

semi lastbil kan dra tankvagnar som transporterar bränsle eller andra vätskor, kylvagnar att bära produkter och kött, torra skåpbilar frakt för icke-färskvaror, lowboys för extremt tunga laster såsom tung utrustning och mångsidiga flat beds.
Storlek

Vanliga trailer storlekar är 48 eller 53 fot lång, men kan nå så långt som 80 meter. Bredd är antingen 96 eller 102 inches bred. Den maximala höjden är 13 fot, 6 tum. Total totalvikt tillåts på motorvägen är 80,000 pounds.
Design

Truck byggare redesign semi lastbilar ungefär var fem till sju år, liknande den tidsplan anställd av biltillverkare. Lastbil beslutsfattare lyssnar lätt på kundernas behov, behov och klagomål och försöker använda en design därefter. Clay modeller och mönster dator används för att bestämma aerodynamik och andra funktioner i hytten. Är den främsta oro bland lastbil byggare idag
Future

bränsleeffektivitet och utsläpp. Mer än 70 procent av varorna i USA sänds med lastbil, långt över fartyg, flygplan och godståg som den primära metoden för transport. Eftersom lastbilstransporter är sannolikt att förbli den huvudsakliga transporten, kommer tekniska framsteg att göras i aerodynamisk och motorn för att minska bränsleförbrukningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140550.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.