Chevrolet C-serien Trucks Information

Chevrolet C-serie pickup lastbilar och följeslagare modeller K, kollektivt identifierade som C /K Series, inledde den moderna lastbilen eran 1960 med en elegant design som inom några år av sin introduktion helt övergiven den rundade motorhuven /uppsvällda fender utformningen av den tidiga efterkrigstiden. Det var Chevrolets äldsta och mest populära lätta pickup lineup. År 1998 ersattes den av den Silverado. C och K

"C" identifiering betecknas Chevy s tvåhjulsdrivna mickar och "K" beteckningen var för fyrhjulsdrivna versionerna. K-serien var populär på landsbygden och för off-road syften, men C-serien var en bättre säljare för förorts marknaden, enligt pickuptrucks.com.
Models

populära C-serien raden innehåller Apache och Viking pickups. Båda modellerna erbjöds som slab-sidig "fleetside" karossutformningar eller den traditionella "Stepside", som presenterade bakskärmar och fotsteg för tillträde till lasten rutan. Chevy tvilling, GMC pickup, presenterade "Wideside" och "Fenderside" beteckningar för sina två modeller, enligt Popular Mechanics och edmunds.com.
Styling
< p> C-serien presenterade platta huvar och mer fyrkantiga fendrar fram än den rundade styling hittades på 1950-modellerna. Både C och K-modeller erbjöds på en 115 - eller 127-tums hjulbas med 6 1/2- eller 8-fot sängar. Motorer varierade från grundläggande 230-kubik-tums raka sexcylindriga modellen till den kraftfulla 327-CI V-8, enligt pickuptrucks.com.
Slutet av 1960

Chevrolet debuterade vad som skulle bli de "glamour lastbilar" i 1967. Den nya styling presenterade en mer fyrkantig och maskulin look med rakare linjer och några utsmyckningar. Stilen gick igenom 1972 och är fortfarande populär idag bland anpassade åkare för sin moderna utseende. De var utrustade med manuella växellådor i tre eller fyra hastigheter och en valfri automatisk. Kraft kom i form av 283 V-8 eller 250 rak sexcylindrig, enligt edmunds.com.
Inuti Glamour Truck

Chevrolet ville knacka i förorts marknad där pickup var snabbt på att bli den andra familjen fordonet. Chevrolet gav en rymligare hytt och uppgraderade bakre blad-fjädring för en jämnare gång. Lastbilen maker lagt interiör accenter, såsom tyg säten, tillsammans med bättre hytt isolering för en tystare gång, enligt pickuptrucks.com.
Mer kraft

I 1970, makt ökades till att omfatta 250 och 292-CI sexcylindriga motorer och den valfria V-8s med cubic-tums förskjutningar allt från low-end 283 och 307 till mellanregistret 327 och 350. Också i mixen var den massiva 396, 400 och 402 V-8 kraftverk. De 1973 och 1978 bensin brist förkortas kraftigt motor val, men 350 och 400 V-8s återstod, enligt edmunds.com och pickuptrucks.com.
1980

Mellan 1972 och slutet av 1980, gjorde Chevrolet lite i restyling sina mickar. Ford i slutet av 1970 överträffade Chevrolet i lastbil försäljning efter Ford lanserade sitt utökade hyttmodeller. Chevy inte erbjuda en utökad cab. Istället fokuserade Chevy ger mer dragkapacitet med en 4.1-och 4.8-liters sexcylindrig motor och 5,7-och 7,4-liters V8: or. År 1998 ersatte Silverado C /K Series.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140543.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.