Vad är syftet med en Bulldozer?

En bulldozer är "en traktor-drivna maskinen brukar ha en bred trubbig klinga för att flytta jord (som i vägbyggen)," enligt definitionen i Merriam-Websters ordbok. Dessa tunga maskiner är vanligt på byggarbetsplatser där de används för att ta bort spillrorna. På snötäckta vägar de används för att rensa högar av snö. Bulldozers har förenklat den mödosamma uppgiften att byggnadsarbetare i de utvecklade länderna, även om det är synd att se några arbetare utför gräv och ta bort skräpet manuellt i utvecklingsländerna. Historia

Bulldozers var ursprungligen en ändring av Holt jordbrukstraktorer, som användes för att plöja fälten med tuff terräng. Senare användes de för loggning, bygga vägar, och för användning som bepansrade stridsvagnar under första världskriget 1914-1918. Med ytterligare utveckling av teknik, var bulldozers försedda med spår som möjligt för dem att krypa på grov terräng med stenig och lerig terräng. Bulldozers av 21-talet är utrustade med Global Positioning System (GPS)-teknik och finns även i små storlekar att öka sin mångsidighet. Finns
typer och tillämpningar

Bulldozers används för en mängd olika tillämpningar, och de klassificeras i enlighet med de ändamål för vilka de används. Några av de vanligaste typerna av bulldozrar är: kompaktorer, grävmaskiner, och grävlastare. Vältar används för att reducera storleken av jord, avfallsmaterial, eller grus genom tillämpning av den tunga vikten av bulldozer. De används i deponier och även samtidigt bygga vägar. Grävmaskiner är bulldozrar som används för att gräva, och de består av en hytt och en hink, som är anslutna till en ledad arm som roterar på en pivot. De används för gruvdrift, gräva grunden för hus, rasera, och floden muddring. Grävlastare är traktormonterade bulldozrar som används för vägbyggen, landskapsplanering, och gräva. Uppgiften utförs med hjälp av en hacka och arm ligger i ryggen, medan en hink i främre skyfflar jord och skräp.
Komponenter och mångsidighet

En bulldozer består huvudsakligen av en traktor med spår för att underlätta rörligheten för tung verkstadsindustri fordon över oländig terräng. Det finns två andra komponenter i en bulldozer-bladet i den främre sektionen och den krusning i den bakre sektionen. Användningen av spåren skiljer den tunga vikten av fordonet över en stor yta, vilket minskar trycket och underlätta rörligheten av bulldozer. Den ripper lossar den steniga ytan och den hårda marken, vilket gör jordbruket lättare. Bladet hjälper till att rensa jorden och skräp, och laddar sedan högen i en lastbil. Olika fästen fram och de bakre delarna av en bulldozer gör det en mångsidig teknik fordon.
Köpalternativ

Beroende på din specifika krav, kan du köpa en bulldozer från en registrerad handlare. Den är tillgänglig från 40 hästkrafter (hk) till 400 hk, men kan de flesta av de bulldozing operationer utföras av ett fordon som är i intervallet 100 till 240 hk. Priset på en bulldozer, med 100 till 200 hk sortiment, kostar ca $ 75.000 och därmed är det viktigt för dig att identifiera dina behov och diskutera dem med en pålitlig återförsäljare. Medan köpa en bulldozer, bör du se till att operatören finner det bekvämt, och kan se kanterna samt blad. En bulldozer bör också vara lätt att underhålla, och det bör ha en tillgänglig servicecenter.
Företag

Bulldozers har gett tröst, sparat tid och pengar, och underlättat byggande , gruv-och jordbruksprojekt. Multinationella företag som Caterpillar, Komatsu, Fiat-Allis, John Deere, International Harvester, Case, Liebherr, Terex och JCB tillverkar olika typer av bulldozers i de utvecklade länderna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140433.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.