Hur du justerar Luftbromsar i en lastbil

luftbromsar på en lastbil är utformade för att komprimera bromsbeläggen till bromstrumman när luften tillämpas. När luften bromsknappen på instrumentbrädan är utdragen, reser luft till luftbehållaren framför bromsnyckeln. Lufttrycket bringar då bromsnyckeln att stänga av S-kammen ansluten till bromsning monteringen på hjulen. När S-cam vänder, komprimerar den bromsbeläggen till undersidan av bromstrumman. Saker du behöver
Stoppklossar
skruvnyckel set
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett säkert arbetsområde och dra luftbroms knappen för att ställa in de bakre bromsarna.
2

Klättra ut ur lastbilen och hjulkilar hjul framför och bakom bakhjulen.
3

Return till hytten och tryck på knappen luftbroms igen Detta kommer att frigöra bromsarna och gör det möjligt för bromsjusteraren att flytta.
4

krypa under bakdelen av trucken och lokalisera bromsregulatorer bakom bakaxeln. De bromsregulatorer är de komponenter som anpassar bromsklossarna på bromstrumman. De bromsregulatorer kommer att ha antingen en 7/16-bolt huvud eller en 9/16-bolt huvud på baksidan av varje bromsjusteraren.
5

Lägg ut en fast nyckel på bulten huvudet på bromsnyckeln. Tryck in bulten huvudet med ena handen och vrid bulten huvudet medurs samtidigt med den andra handen tills bromsbeläggen har helt komprimerad mot bromstrumman. Det finns en skåra i dammskyddet baktill på hjulnavet församling som du kan titta igenom för att se bromsbelägg och insidan av bromstrumman.
6

Vrid skruven huvudet på bromsregulator motsols 1/2 varv för att backa bromsbeläggen bort av bromstrumman. Ta sedan bort nyckeln från skruvhuvudet. Se till att bulthuvudet kommer tillbaka ut ur justeringsanordningen. Om inte, sätter nyckeln tillbaka på skruvskallen och vicka den fram och tillbaka, och det kommer att komma tillbaka ut och låses på plats.
7

flytta till andra bromsregulatorer och följ samma steg för korrekt justering av bromsbelägg till bromstrumman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140418.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.