Lastbilstransporter förordningar i Kanada

Enligt Allegro Freight Services personal författaren Allen Anderson, Kanadas lastbilsindustrin står för 1,2 procent av landets BNP. Det är också uppskattat att sektorer som för-hire frakt dragande och privatägda företag lastbilstransporter generera cirka 70 miljard i intäkter årligen. På grund av lastbilstransporter betydelse för den kanadensiska ekonomin är industrin strängt reglerad. Detta inkluderar tunga lastbilstransporter, säkerhetskrav och utsläpp från bilar. Behörighet

Kanadas Transportation Act Review (TAR) anges att den federala regeringen har en roll i lastbilstransporter, men att det huvudsakliga ansvaret för att reglera lastbilstransporter verksamhet faller på provinser och kommuner, eftersom vägarna används av lastbilar är huvudsakligen ägs och underhålls av dessa organ. Exempelvis lastbil vikter och dimensioner regleras av de provinsiella och territoriella regeringar.
Tunga lastbilar

Regleringen av tunga lastbilar som transporterar varor varierar bland de tre NAFTA-länderna - Kanada, Mexiko och USA A "Reuters" rapporten konstateras att både USA och Kanada presenterade planer på att bränsleeffektivitetsmål sent under 2010 för tunga fordon, allt från stora pickup lastbilar till traktorns släp som används i långväga dragande. Kraven skulle vara för tunga fordon och motorer som börjar med de 2014-2018 årsmodeller.
Timmars drift

Enligt ministeriet för Labor (MOL), timmar från tjänsten som avgör den maximala tid som en förare kan köra eller vara i tjänst som utför andra funktioner. Dessa regler är mellan provinserna. Sedan 2004, kan det maximala antalet timmar som en förare driva ett kommersiellt fordon är 13 per 24-timmarsperiod. Reglerna är till för att hindra förare från att köra till den grad att trötthet, och eventuellt somnar vid ratten. Addera Safety Standards

Kanada har en National Safety Code. Mandatet för NSC, enligt ministeriet för Labor, är att uppmuntra lastbilstransporter säkerhet, för att främja effektiviteten i motorn transportören industrin och att införa enhetliga säkerhetsnormer över provinser och territorier. Koden omfattar säkerhet och administrativa bestämmelser som rör sådant som singel-körkort, kunskap och funktionstest, chaufför examinator utbildning, self-certifiering och på väg inspektioner.
Fordonsemissioner

TAR anges att utsläppsnivåerna för lastbilar och andra fordon regleras av Kanadas miljöskyddslag. De utsläppsnivåer spegla normer som fastställts av US Environmental Protection Agency. Lastbilsmotorer i båda nationerna måste uppfylla samma krav. Det finns strikta normer för kväveoxider och bränsle nivåer svavel. TAR tillägger att utsläppsnivåerna för lastbilar i tjänsten är upp till provinserna, och att framtida planer kunde hantera lastbilstransporter utsläpp av växthusgaser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140414.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.