Hur du ändrar Packning ventilkåpa på en Chevrolet Silverado

Chevy Silverado pickup infördes 1975 som det högsta raden i C /K pickup. C /K betyder att Silverado är en 4x4 fordon. Motorerna på dessa pickup lastbilar varierar från en 4,3 L, 4,8 L, 5,3 L och 6,0 L V6-och V8-motorer. De ventilkåpor är metall rektangulärt formade överdrag högst upp till höger och vänster sida av motorn. Ventilen omfattar kör längden på motorn och kan inte missas. Antalet skruvar som håller fast locket till motorn varierar mellan motorstorlekar. Nästan alla Silverado ägare med en grundläggande kunskap om denna truck kan slutföra det här jobbet om en timme. Saker du behöver
Ratchet uppsättning
Thin metallskrapa
2 nya ventilkåpan packningar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera Chevy Silverado på plan mark och öppna huven. Leta både ventil täcker på toppen av motorn. Om motorn är varm eller varm, låt den svalna innan du fortsätter.
2

Ta bort skruvarna som håller fast ventilen täcker till motorn med spärrfunktion set. Dra ventilen täcker från toppen av motorn. Leta packningarna ventilkåpan på kanten som ansluter till motorn.
3

Skrapa packningarna bort av både ventil täcker med tunn metall skrapa. Se till att bara metallytan på lockets kant är synlig så att du vet allt om den gamla packningen är helt borttagen.
4

Peel papperet locket på kanten av en av de nya packningar ventilkåpan . Placera den nya packningen på kanten av en av höljet som ansluter till toppen av motorn. Se till att packningen inte överlappar med kanten av kåpan på vardera sidan. Upprepa för den andra luckan.
5

Byt båda ventilkåporna till motorn och byt ut fästbultarna till omslagen. Dra åt Silverado s ventilkåpan fästskruvarna till vridmoment specifikationerna för den specifika lastbil med momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140384.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.