Bugatti Veyron Super Sport vs Bugatti Veyron

Bugatti Veyron in produktionen under 2005 som varumärkets enda modell. Den Veyron är W-16 motor med flera turboladdare och mellankylare satt en ny standard för prestanda, eftersom bilen var den snabbaste serietillverkade bil som någonsin tillverkats vid tiden för sin debut. Bugattis Veyron satt standarden för hypercars, men varumärket skulle inte vila på sina lagrar, och 2010 införandet av Veyron Super Sport körde den punkten hem. Under huven

Bugatti behöll hjärtat av Veyron för begränsad upplaga Veyron Super Sport, använder core quad-turboladdad W-16 motor. Men Bugattis tekniker förstoras fyra turboaggregat med 10 procent och ökade storleken på de tre inter-kylare med 25 procent. Förutom extra forcerad induktion och kylkapacitet, Super Sport också nytta av ökat bränsletryck och ytterligare två bränslepumpar monterad i bränsletanken. Alla dessa förbättringar har gjorts för den skull garantera konsekvent och pålitlig prestanda från samma W-16 block som i huvudsak är en fusion av två snäv vinkel V-8 motorer.
Utseende

otränat öga kanske inte märker de yttre skillnaderna mellan Veyron och Veyron Super Sport, men skillnaderna till den grundläggande formen av basmodellen är uppenbara, om än subtila. Helheten av Veyron Super Sport utsida är gjord av kroppens kolfiber paneler, i motsats till aluminium och kolfiber mix av standarden Veyron. Den främre fascia av Super Sport är märkbart annorlunda på grund av en utökad och mer upprätt grill, vilket gör att mer luftflöde i sportbil kylning vikar. Den Veyron Super Sport är taklinjen ersatte standardmodellen dubbla takmonterad motor luft skopor med en uppsättning av NACA luftkanaler. En märkbart mer aerodynamisk form pryder baksidan av Veyron Super Sport, som ger en mer aerodynamisk profil och ökad downforce vid hastighet.
Chassis

Vad verkligen skiljer Veyron Super Sport isär som en ny modell från grunden, i stället för en uppsättning av kroppens förbättringar och motor tuning, är de förbättringar av den ursprungliga Veyron chassi. Hela chassit är byggt kring en helt ny monocoque kolfiber struktur, som erbjuder ökad vridstyvhet för att ta itu med de mer kraftfulla motor och aerodynamiska krafter. Bugatti ingenjörer förändras också fjädring, vilket gör den mjukare och låta bilen förbli grips vägen vid ökad hastighet av Veyron Super Sport. Starkare krängningshämmare och ökad fjädringsväg lägg till modellens finesser.
Prestanda

Bugatti Veyron Super Sport erbjuder nästan samma acceleration som standard Veyron-modellen, med noll till 60 mph tar bara 2,5 sekunder. Den ursprungliga Veyron kan nå en toppfart på 253,81 mph, medan Veyron Super Sport kan nå 267,856 mph. Bugatti i namn av säkerhet, elektroniskt begränsade toppfarten på Veyron Super Sport till 257,8 mph. Chassit och aerodynamiska förbättringar av Veyron Super Sport låta den hantera laterala acceleration krafter 1,4 g, medan standardmodellen maxar på 1.3g.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140325.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.