Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur gör jag Vinterförbereder min Hornet Travel Trailer?

Det är viktigt att skydda din Hornet resa trailer från minusgrader under vintern. Vatten som tillåtas stanna kvar i rörsystemet kan frysa och orsaka skada på rörkomponenter. Det finns två metoder som kan användas för att vinterförbereder din resa släpvagn. Den torra metoden använder tryckluft för att blåsa ut allt vatten kvar i systemet efter tömning. Den våta metoden använder RV frostskyddsmedel och kräver inte en luftkompressor. Saker du behöver
RV frostskyddsmedel
Air kompressor nära City vatten fyllning kompressor adapter
Handpump för svart tank spolsystem
Visa fler instruktioner
torra metoden

1

Kontrollera om din resa trailer är utrustad med en varmvattenberedare bypass kit, finns på baksidan av varmvattenberedaren. Köp 8 till 10 liter frostskyddsmedel om din släpvagn inte har en bypass kit, eller 1 till 2 liter om en bypass är installerad.
2

Blås ut vattnet ur den svarta tanken spolsystem med komprimerad luft vid högst 30 psi.
3

Töm tre spillvattentank och varmvattenberedare på släpet. Om sådan finns, vrid vattenvärmarens bypass ventil i bypass läge när tanken är tom.
4

bort några nya vattenfilter från systemet och sätta på alla kranar. Se till att inkludera inomhus och utomhus duschmunstycken, kök och kranar badrum, toalett spolning enhet och allt vatten linjeavlopp.
5

Vrid vattenpumpen på i ca 30 sekunder för att rensa eventuellt vatten från sugledningen.
6

Fäst stadens vatten fyller kompressor adapter till kompressor slangen och justera trycket till max 30 psi. Blås luft genom stadens vatten fyllning anslutningen tills du inte längre kan se vatten som kommer ut av inventarier eller vattenledningar. Stäng avloppet.
7

Häll en liter av frostskyddsmedel i varje avlopp, p-fällan, toalett och de tre spillvattentank. Helt fylla din varmvattenberedare med frostskyddsmedel om din släpvagn inte är utrustad med bypass kit. De flesta varmvattenberedare hålla 7 liter.
Våt metod
8

Kontrollera om din varmvattenberedare är utrustad med en bypass kit, finns på baksidan av varmvattenberedaren. Köp 4 till 6 liter frostskyddsmedel om din släpvagn med en bypass-kit eller 12 till 14 liter, om den inte gör det.
9

Pump frostskyddsmedel i den svarta tanken spolsystem inlopp med en handpump. Pumpen kan köpas från din RV leverantör.
10

Töm alla tre tankar på din trailer samt varmvattenberedare. Stäng alla avlopp efter tankarna är tomma. Engagera vattenventil värmare bypass om sådan finns. Ta bort eventuella färskvatten filter installerade i systemet.
11

Fyll färskvattentanken med frostskyddsmedel tills den når den lägsta nivå som krävs för vattenpump drift. Lägg tillräckligt med frostskyddsmedel till varmvattenberedare för att helt fylla den kapacitet, som vanligtvis är 7 liter.
12

Aktivera vattenpumpen och öppna kallvatten sidan av alla kranar. Stäng av kranar när frostskyddsmedel börjar komma ut. Upprepa denna procedur för varmvatten sidan av kranar, liksom för inomhus-och utomhusbruk duschmunstycken.
13

Häll 1 liter frostskyddsmedel genom toaletten och in i den svarta tanken. Spola toaletten tills frostskyddsvätska flyter i skålen. Låt en liten mängd för att stanna kvar i toaletten täcker sälar.
14

Tillsätt 1 liter frostskyddsmedel till varje avlopp och p-fällan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117097.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.