Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

RV Air Conditioner tätningsbyte Rutiner

Fritidsfordon kan vara underbara källor för avkoppling och ger dig möjlighet att utforska världen i relativ komfort. Med åldern och användning, kan emellertid problem uppstå. Ett läckage är ofta det första tecknet på att packningen mellan ett hustak ugnar och omgivande ramen behöver bytas ut. Även om du kanske undrar om en hel del hårt och komplicerat arbete som väntar, ersätta din RV luftkonditionering packningen är en kick med lite know-how. Inledande förberedelser

Innan du köper en ny packning, ta tid att undersöka det nuvarande och avgöra om det verkligen behöver bytas. I vissa fall, dra åt bultarna som håller fast luftkonditioneringen på ramen är allt som behövs för att stoppa läckan. Inifrån RV, ta bort kontrollpanelen, filter och skruvarna som håller klimatanläggningen locket på plats och ställ dem åt sidan. Använd en hylsnyckel för att dra åt muttrarna som håller luftkonditionering enhet på plats, men inte för hårt --- bör packningen inte plattas till taket och måste tillåta ½-tums mellanrum mellan tak och ugnar . Du kan testa om det har löst läckan innan du fastnar i ett skyfall genom spolning taket ned ordentligt och kontrollera förekomsten av läckor.
Procedur för byte

Om problemet kvarstår och en visuell inspektion avslöjar sprickor, luckor eller kompression av packningen till mindre än ½ tum, är det dags att köpa en ny från din RV återförsäljare. När du har packningen i handen, ta bort det inre aggregatet så bultar är återigen synliga, men den här gången använder din hylsnyckel för att lossa muttrarna och ta bort dem. Stäng av el genom att vrida strömbrytaren till "off" innan du kopplar kablaget eller några enskilda trådarna från klimatanläggningen. Använd en stege för att nå toppen av din RV, där du kan ta bort bultarna och sedan ugnar. Överväg att låta en annan person hjälpa dig med det här projektet, om möjligt, för att hantera lösa sladdar inuti och hjälpa till att ta bort enheten. Luta enheten försiktigt och ställ åt sidan. Ta bort den gamla packningen och rengör området runt öppningen, undersöker taket för eventuella bucklor, urgröpningar eller sprickor som kan bidra till läckage innan du installerar den nya packningen. När den nya packningen är på plats, flytta klimatanläggningen och gänga bultarna tillbaka genom. Återanslut sladdarna och slå brytare igen, testa för att se om enheten fungerar korrekt. Skruva muttrarna igen och dra åt med hylsnyckel, och ersätta den interna enheten för att slutföra jobbet. Tänk på att inte över-dra åt bultarna och komprimera packningen, eftersom detta kommer att förstöra ditt sigill och orsaka läckage igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117035.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.