Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur vill kolla en termistor i en RV Kylskåp

När en RV kylskåpet börjar generera överskott frost och förvandlar mjölken i popsicles, är det dags att kolla termistorn. En termistor är en resistans-baserade temperaturgivare och testa dess riktighet är det första steget mot att fastställa om problemet ligger här, eller någon annanstans. Termistor misslyckande är ett vanligt problem i husvagnskylskåp och generellt leder till att temperaturen sjunker för lågt. Lyckligtvis ersättning termistorer är relativt billiga och reparationsmanualer finns tillgängliga online. Saker du behöver
termistor specifikationsblad
Kylskåp reparationshandbok
Ficklampa
Skruvmejsel
2 små bitar av tråd
Ohmmeter eller multimeter
Visa mer instruktioner
Förbered Kontrollera termistorn
1

Kontrollera motståndet sortiment för din modell av kylskåpet. Det bästa värdet för att referera är motståndet området för cirka frysning. (Eftersom termistorn blir kallare, ökar motståndet, och vice versa.)
2

Läs instruktioner om var man kan hitta termistorn och hur man når sin anslutningsände.
3

Leta termistorn. Sensorn delen av termistorn typiskt fast på en av kylflänsarna på baksidan av kylskåpet, men anslutningen slut anges på annat håll. I många kylskåp som kan vara bakom ögonbrynet styrelsen, panelen med indikatorlampor och switchar hittat någonstans mot toppen av ett kylskåp.
4

Koppla termistorn. Varje kylskåp modell är annorlunda. Ett exempel förfarande innebär öppna de främsta kyl eller frys dörren, skruva av ögonbryn ombord, dra brädan framåt och koppla bort termistorn kabeln.
Kontrollera termistorn
5

Bifoga en ohmmeter till termistorn trådarna. Du kan plocka upp billiga ohmmetrar på de flesta järnaffärer. Endera av ohmmeter två anslutningar kan fästas antingen för termistorn två anslutningar
6

ohmmetrar mäta motstånd,. Multi-mätare kan mäta spänning, resistans och ström. Använd den del av ratten märkt för resistens (det kommer sannolikt att ha en omega symbol för att beteckna ohm). Vrid ratten tills den visar den skala som ger det största antalet signifikanta siffror.
7

Kontrollera ohmmetern skärmen för uppmätt resistans. Jämför med det angivna intervallet för den särskilda modell av kylskåp.
8 p Om termistorn åtgärder inom det angivna intervallet, är det inte fel och problemet ligger någon annanstans. Om den inte gör det, är det dags att byta termistorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/116992.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.